Yvonne Hendriks

Met kleine stappen boek je groot resultaat
“Stap voor stap ervaar je hoe je leven in een opwaartse spiraal kan komen.”

GROEIEN NAAR EEN MOOIER LEVEN

"Elk mens maakt nare dingen mee. Maar soms stapelem die nare of ingrijpende ervaringen zich op of laten ze zoveel sporen na dat het je leven negatief beïnvloedt. Dan is het goed om de stap te zetten naar professionele ondersteuning. Ik help je om met kleine stappen uiteindelijk groot resultaat te boeken: een leven waarin je klachten niet langer de boventoon voeren en je weer met vertrouwen naar je leven en jezelf kunt kijken. "

 VEERKRACHT

Elk mens heeft een enorme veerkracht in zich. Maar soms ben je de verbinding met die veerkracht kwijt. Dan is het moeilijk om je psychische klachten, zoals somberheid, angst of trauma, de baas te blijven. Het is dan een moedige stap om hulp te zoeken bij een psycholoog die naast je staat, naar je luistert en je doelgericht ondersteunt je eigen veerkracht weer terug te vinden. Dat geeft je namelijk het vertrouwen dat je in je eigen tempo de weg kunt gaan naar een fijner en beter leven. Ik ondersteun je daar graag in. Met een luisterend oor, maar ook met een helder plan en een praktische aanpak. Samen bespreken we wat je doelen zijn en hoe je die stapsgewijs kunt behalen. Welke weg je daarvoor aflegt, bepalen we samen. Ik heb kennis van en ervaring in het werken met verschillende behandelmethoden en kan je goed adviseren welke therapie geschikt is voor jouw klachten en of die bij jou persoonlijk past. Mijn specialisatie is om mensen te helpen bij het verwerken van trauma’s. Daarvoor zet ik onder meer EMDR en imaginaire exposure in.

WERELD VAN VERSCHIL

Mijn doel is om je te laten ervaren dat een passende therapie in jouw leven een wereld van verschil kan maken. Welke therapie voor jou goed werkt, hangt af van je klachten en je karakter. Juist dat maatwerk vind ik belangrijk. Dat kan ik alleen geven als ik je goed leer kennen. Daarom luister ik goed en zonder oordeel naar je. Maar ik help je ook om vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken en te blijven focussen op jouw doelen. Door die doelen in kleinere stappen op te delen, zul je merken dat je succes boekt. Dat maakt vaak al een wereld van verschil, omdat je ervaart dat je klachten steeds draaglijker worden. Zo kom je in een opwaartse spiraal terecht die je steeds meer veerkracht geeft.

HERONTDEK JE INNERLIJKE VEERKRACHT

"Leer er op te vertrouwen dat je sterk genoeg bent om het leven aan te kunnen."
Yvonne Hendriks | GZ-psycholoog
BIG-nummer: 19922429125

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >