Wachttijd

Je zoekt snelle psychologische hulp zonder wachtlijst.

Wachttijd

Psychologiepraktijk van Buuren hanteert de wachttijd voor een intakegesprek:

De wachttijden op onze locaties zijn:

Locatie   Wachttijd
Amersfoort   7-8 weken
Barneveld   1-2 weken
Hilversum   1-2 weken
Utrecht   1-2 weken
     

Leiden

Leiden: ADHD

 

2-3 weken

wegens enorm succes een tijdelijke aanmeldstop

Rotterdam Alexandrium   3-4 weken
Rotterdam Blijdorp     –
Vlaardingen   4-6 weken
Waddinxveen   10-12 weken

Wij streven er naar om géén wachttijden te hebben. Wanneer jij je aanmeldt kan je doorgaans binnen 1-2 weken door één van onze psychologen gezien worden voor een intakegesprek.

Treeknormen

In Nederland heeft de gezondheidszorg zogenaamde Treeknormen vastgesteld: de maximale wachttijd tot aan een intakegesprek, een diagnose en de start van de behandeling. De norm wachttijden zijn:

     
Intakegesprek   4 weken
Diagnose   4 weken na intakegesprek
Start van de behandeling   6 weken na diagnose

Wachttijden bij ons kunnen oplopen doordat er veel vraag naar psychologische zorg is, of omdat de zorgverzekeraar ons een te klein budget heeft toegewezen.

Wat kan je doen als je eerder geholpen wil worden wanneer wij toch een wachtlijst hebben

Indien je eerder geholpen wilt worden, kan je contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van jouw zorgverzekeraar. Mogelijk kunnen zij jou helpen aan een praktijk die eerder zorg kan bieden. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling gestart is. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

De psycholoog

Mijn naam is Melissa van Buuren; psycholoog, vrouw, moeder, iemand die midden in het leven staat en een mensen-mens. Mijn passie is mensen helpen om te groeien of hun problemen de baas te worden. Écht luisteren naar iemand is het startpunt om verder te komen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >