‘Houd me vast’-relatieweekend

'Houd me vast' is een krachtige methode waarmee je in slechts één weekend je relatie nieuw leven in blaast.
Wij hadden geen zin in een maandenlange therapie. Wij kozen ervoor om het 'Houd-me-vast'-relatieweekend te gaan doen om snel weer tot elkaar te kunnen komen. Wij hebben gemerkt dat samenwerking met je partner een voorwaarde is om je relatie tot een succes te maken.

Ben je er voor mij?

In het 'Houd-me-vast' Relatieweekend - stellen jullie elkaar de vraag: “Ben jij er voor mij?” "Als ik je echt nodig heb, ben jij er dan voor mij, kan ik op je rekenen als het echt moeilijk is?"

Verbondenheid, liefde en intimiteit is wat iedereen graag wil in een relatie. Een langdurige, maar ook een nog prille relatie, kan flink onder druk komen te staan. Drukke banen, een gezinsleven en sociale activiteiten. Tijd voor elkaar maken gebeurt niet zo vaak als jullie zouden willen. Het kan dan gebeuren dat de sleur er een beetje in komt. Irritaties ontstaan. Voor je het weet ben je elkaar na verloop van tijd aan het bekritiseren en er ontstaan ruzies en conflicten. De dynamiek die ontstaat herken je meestal wel als je merkt dat je je aangevallen voelt en de neiging hebt om je emotioneel terug te trekken. Of misschien herken je wel het gevoel de ander niet meer te kunnen bereiken, wat je ook doet, hoe hard je ook schreeuwt. Je gaat de liefdevolle verbinding, en eigenlijk elkaar dan missen. Ook al ben je in elkaars buurt. Echte aandacht voor elkaar ontbreekt. Je ontdekt, ‘je bent er niet voor mij’. Tijdens het ‘Houd me vast’-Relatieweekend word je je bewust van deze dynamiek en wat je er samen aan kunt doen.

Misschien ken je het wel: het ‘aanvallen’ en het ‘terugtrekken’. Ben je aan het ‘aanvallen’ dan lever je overmatige kritiek, verwijt je de ander al snel dingen, word je misschien boos dat de ander zich niet laat zien of jou niet lijkt te waarderen. Maar hoe voel je je van binnen? Misschien voel je je niet gehoord, radeloos, machteloos of eenzaam? Omdat je de ander mist en graag gezien wilt worden klinkt je roep om contact steeds meer als kritiek. Mogelijk ken je dit wel. Ben je aan het ‘terugtrekken’ dan neem je afstand, vermijd je contact, ben je er fysiek misschien wel, maar heb je jezelf ‘uitgezet’. Dit doe je om jezelf te beschermen tegen de ander. Je gaat dan in de overlevingsstand, die van afgesloten zijn voor contact. Hoe is het nu echt met je? Voel je je verbonden, geliefd, gezien door de ander? Ook deze dynamiek kun je leren herkennen als de beste optie als er geen echte verbinding is met je partner. Maar wordt je er gelukkig van?

Beide dynamieken kunnen elkaar afwisselen in relaties bij beide partners. Tijdens het ‘Houd me vast’-Relatieweekend leren jullie samen jullie dynamiek herkennen en tackelen. Je leert je weer te verbinden met je partner en elkaar niet meer te zien als tegenstanders. In dit weekend leer je om dezelfde taal te spreken. Je merkt dat verbondenheid weer mogelijk is. De intimiteit groeit en jullie hebben samen meer plezier. ‘Je bent er weer voor mij’.

Het 'Houd-me-vast'-Relatieweekend

Wil je het contact met je partner verbeteren, je relatie nieuw leven inblazen? Is je relatie toe aan een APK-onderhoudsbeurt? Je hoeft niet in een relatiecrisis te zitten om voor het ‘Houd me vast’-Relatieweekend te kiezen. Ook in een goede relatie ontstaan er vaak patronen, waardoor je je geliefde niet meer echt ontmoet. De ‘Houd me vast’-training kan ook een preventieve training zijn, en een krachtige methode waarmee je in slechts in twee dagen je relatie nieuw leven in blaast. Zie het als een cadeautje voor jullie zelf!

De liefde voor je partner opnieuw voelen, echt de tijd nemen samen en elkaar weer begrijpen. Dat kan tijdens dit ‘Houd me vast’-Relatieweekend. De ‘Houd me vast’-training heeft wereldwijd al veel stellen geholpen om een betere relatie te krijgen. Door drukte van het dagelijkse leven, hebben jullie weinig tijd voor elkaar, irritaties stapelen zich op waardoor er vaak negatieve patronen ontstaan en er een afstand tussen jullie komt. Als je je relatie wilt verdiepen, weer meer verbinding met je partner wilt, kan dat tijdens dit weekend.

Waaraan gaan we werken?

• Stilstaan bij emoties in liefde en verbinding /hechting;
• (Negatieve) patronen binnen jullie relatie herkennen en stoppen;
• Opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger die nu nog doorwerken in jullie relatie;
• Bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken en in verbinding te blijven.

Werkwijze en privacy met 4 stellen

Tijdens het programma wordt er gewerkt met videomateriaal en een werkboek met uitleg en oefeningen. Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson, het is wetenschappelijk onderbouwd.

Hoewel de training in groepsverband (maximaal 4 stellen) plaatsvindt, doe je de oefeningen tijdens het programma met je eigen partner. De inhoud hoef je niet terug te koppelen in de groep. Wij ondersteunen jullie tijdens de opdrachten die jullie als stel doen, door jullie vragen te beantwoorden of jullie te helpen een verdiepingsslag te maken. De inleiding, het kijken en bespreken van het videomateriaal zijn elementen die we plenair doen. Deze bespreking wordt als prettig en steunend ervaren en geeft herkenning en erkenning. De videofragmenten kunnen ook helpen om woorden te geven aan je eigen gevoelens.

Welke effecten kan je verwachten?

Wanneer je de stappen volgt die het ‘Houd me vast’-programma volgt zal je merken dat jullie relatie gaat veranderen. Het geeft jullie houvast en verdieping aan jullie relatie.

Voor wie is de groep relatie tweedaagse geschikt?

Alle paren (homo-, hetero-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De ‘Houd me vast’-training is bedoeld voor paren die merken dat hun relatie aandacht nodig heeft en dat ze zelf in dezelfde groeven draaien. Ook heel geschikt voor net gestarte relaties, waarbij je een echt nieuwe start wil maken, of voor partners met samengestelde gezinnen. De ‘Houd me vast’-training kan ook een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met of ervaring hebben gehad met relatietherapie.

Voor wie is individuele relatie tweedaagse geschikt?

Voor dezelfde mensen als de groep relatie twee daagse en verder:

• Als de relatie in crisis is / als jullie op het punt staan uit elkaar te gaan;
• Als er behoefte is aan privacy;
• Als er sprake is van trauma die dat op dit moment een behoorlijke impact heeft op de relatie.

Data & tijden

De onderstaande data zijn zowel voor de individuele tweedaagse als voor de groep tweedaagse. Indien een stel "alleen" wil komen zal de data van de site worden verwijderd.

Aanwezigheidsplicht

Er geldt geen aanwezigheidsplicht, wel adviseren wij jullie om de de volledige dagen aanwezig te zijn. Indien je niet de volledige dagen aanwezig bent kan het zijn dat jullie teveel informatie missen en daardoor niet de gehele training tot jullie kunnen nemen.

Kosten en facturatie

De kosten om deel te nemen aan de groep relatietherapie is € 999,- per paar. De kosten zijn inclusief:
• Het ‘Houd me vast’-programma;
• Overnachting in 4-sterren hotel;
• Twee keer lunch en 1 keer ontbijt (er zit geen avondeten bij);
• Koffie en thee gedurende de dag;
• Het werkboek ‘Houd me vast – gesprekken in verbinding’.

De kosten om deel te nemen aan de individuele relatietherapie is € 1.320,- per paar. De kosten zijn inclusief:
• Het ‘Houd me vast’-programma;
• Koffie en thee gedurende de dag;
• Het werkboek ‘Houd me vast – gesprekken in verbinding’.

We gaan ervan uit dat je zelf de hotelovernachting, lunch, avondeten en ontbijt regelt.

Jullie ontvangen een factuur voor het programma. Let op: je aanvullende verzekering vergoedt mogelijk een deel, neem daarvoor even contact op met je zorgverzekeraar.

Zelf aan te schaffen:
• Het boek ‘Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie’ van Sue Johnson ISBN-nummer: 9789021552682.

* Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van de training krijg je 50% teruggestort. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang van de training vindt geen teruggave plaats.

Aanmelden

085 – 902 58 58
info@psychologiepraktijkvanbuuren.nl

Per e-mail ontvang je een bevestiging van je aanmelding. De aanmelding is na betaling pas definitief. Bij onvoldoende aanmeldingen, zal de training worden verplaatst. Je wordt hier uiterlijk 2 weken van te voren van op de hoogte gesteld. 

De trainers zijn aangesloten bij:

Denk je dat relatietherapie meer is wat jullie nodig hebben, klik dan op de onderstaande button.

Verbondenheid, liefde en intimiteit willen jullie graag in de relatie.

"Wij helpen je om jullie relatie nog leuker en fijner te maken."
Melissa van Buuren en Peter Paul Coppes| EFT-Relatietherapeuten

Klachten

Er zijn veel psychische klachten. Heb jij bijvoorbeeld last van angst, stress, trauma, burn-out, een depressie of moeite met rouwverwerking? Voor elke klacht is een specifieke behandeling. Klik door voor specifieke informatie over klachten, symptomen en behandelingen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >