EFT-Relatietherapie

Als je veel ruzie maakt over dezelfde dingen, je langs elkaar heen leeft, nog weinig met elkaar praat of geen sex meer hebt
"Wij zaten in een uitzichtloze situatie waar wij samen niet meer uitkwamen. Samen zijn we door een diep dal gegaan om vervolgens samen weer omhoog te klimmen. Wij staan samen op de bergtop, waar we samen naar een positieve toekomst kijken."
We bieden twee "soorten" relatietherapie aan. De Individuele therapie, dat wil zeggen jullie komen als koppel tezamen naar de therapeut en we werken aan jullie relatie. Deze vorm van therapie is voor stellen waar de problemen groot zijn. De therapie is wekelijks / om-de-week en duurt 1 uur en 15 minuten per sessie. Het relatietherapie weekenden: dat wil zeggen dat meerdere stellen komen 2 dagen samen in een hotel en we werken twee dagen aan de relatie. De theorie zal met alle stellen gezamenlijk zijn en verder gaan jullie gedurende het weekend als stel samen aan de slag.

EFT-Relatietherapie

Herken je het gevoel alsof je je partner kwijt bent? Komt dezelfde verwijtenstroom of ruzie herhaaldelijk terug? Voelt het alsof de ander jou of je emoties niet kan begrijpen? Jullie relatie redden is mogelijk

De methode Emotionally Focused Therapy, afgekort: EFT, is in de jaren tachtig ontwikkeld door professor Sue Johnson van de Universiteit van Ottawa. De EFT methode is een bewezen effectieve methode voor partners die sinds kort of al jarenlang in steeds maar weer dezelfde ruzies of ijzige stiltes belanden. EFT helpt partners af te stemmen op de gevoelens en behoeften die belangrijk voor hen zijn, en om die vervolgens over te brengen op hun partner op een manier die uitnodigt tot positieve reacties en verbinding in plaats van afstand.

De basis van de EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In een veilige aanwezigheid van een partner kunnen we meer aan en hebben we meer zelfvertrouwen. Wanneer er relatieproblemen ontstaan, lopen de (negatieve) emoties vaak behoorlijk hoog op. In EFT gebruiken we die emoties om elkaar beter te begrijpen. Vaak zit er veel pijn of gekwetstheid onder boosheid. Pas wanneer je de pijn kan benoemen, of kan zeggen waar je behoeften liggen, kan de ander iets voor je betekenen. Het is belangrijk dat je niet alleen maar boos bent, maar ook je kwetsbare gevoelens durft te tonen. Dan pas kan de ander je troost, steun of geruststelling geven.

Wat kan een psycholoog voor je doen?

De eerste stap is om samen met jullie vast te stellen of je nog hoop hebt dat de relatie verbeterd kan worden. In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie en in plaats elkaar de schuld te geven, krijgt het patroon als ware ‘de schuld’. De psycholoog begint met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in dit patroon. We gaan kijken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar een uitweg. Het patroon is de gezamenlijke vijand, niet je partner. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. Je leert ook om naar elkaar uit te spreken wat je voelt, waar je bang voor bent en nodig hebt. Jullie zijn straks in staat om een echte verbinding te voelen.

Vergoeding van relatietherapie

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling bij relatieproblemen? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Onze EFT-therapeuten zijn verbonden met Stichting EFT Nederland

Stichting EFT Nederland

Verbondheid, liefde en intimiteit willen jullie graag in de relatie.

“Wij helpen jullie om jullie relatie nog leuke en fijner te maken.”
Melissa van Buuren en Peter Paul Coppes | EFT-Relatietherapeuten