COMET

Verbeter je zelfbeeld en zelfwaardering zodat jij je weer beter over jezelf gaat voelen.
COMET is een effectieve training, gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie, om je zelfbeeld te verbeteren.

COMET

Competitive Memory Training

COMET staat voor Competitive Memory Training en is een effectieve training gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie. COMET heet ook wel zelfbeeldtraining. Met deze (praktische) training werk je aan het verbeteren van jouw zelfbeeld en zelfwaardering zodat jij je weer beter over jezelf gaat voelen.

Je gaat de strijd aan met jouw negatieve zelfbeeld. Je gaat jouw negatieve zelfbeeld kritisch evalueren. Je leert je te concentreren op jouw positieve en waardevolle eigenschappen. De positieve meningen over jezelf gaan als het ware de strijd aan met jouw negatieve gedachten. Je leert jouw positieve ervaringen weer meer vooraan in het geheugen te krijgen. Je weet dat deze positieve eigenschappen aanwezig zijn, maar in het dagelijkse leven heb jij er onvoldoende oog voor. Daar ga je mee aan de slag, zodat de positieve zelfwaardering weer op de voorgrond komt te staan.

Hoe gaat de COMET in zijn werk?

Je gaat samen met jouw psycholoog na wat jouw huidige zelfbeeld is. Hoe zie jij jezelf? Hoe ga je bepaalde situaties tegemoet? Waar komt jouw zelfbeeld vandaan? Samen met jou wordt gekeken of je een onterecht zelfbeeld hebt en daarna stellen we je gewenste zelfbeeld vast. Het gewenste zelfbeeld wordt ondersteund door je eigen ervaringen, karaktereigenschappen en acties. De nadruk komt te liggen op je positieve eigenschappen. Dit vormt jouw positieve tegenbeeld.

Om het nieuwe zelfbeeld voelbaar en sterker te maken doen we verschillende oefeningen en krijg je huiswerk mee om te oefenen. Een voorbeeld van zo’n oefening is dat je een bepaalde situatie voorstelt (imaginatie) waarbij je positieve eigenschappen tot uiting komen. Op die manier worden de positieve gevoelens en gedachten over jezelf sterker en meer toegankelijk voor jou.

COMET is een praktische training en het is de bedoeling dat je actief aan de slag gaat met het ontwikkelen van jouw nieuwe zelfbeeld.

Bijeenkomsten

COMET bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten van één uur per keer. COMET kan individueel of in een groep gevolgd worden.

Voor welke klachten is COMET bedoeld?

 

Perioden waarin je wat minder zelfvertrouwen hebt is normaal. Wanneer dit langer aanhoudt en jouw gebrek aan zelfvertrouwen jou belemmert in het dagelijks leven kan COMET een goede behandelmethode voor je zijn. Je kunt flink lijden onder een negatief zelfbeeld. Sommige mensen denken grotendeels van de tijd negatief over zichzelf, denken dat ze minder zijn dan anderen. Zonder zelfvertrouwen kan het heel moeilijk zijn de dingen te doen die je wil doen. Het kan een leuk en prettig leven in de weg staan.

COMET is ook geschikt als aanvullende behandeling. Wanneer jij bijvoorbeeld last hebt van een depressie, angst, trauma, pestverleden, paniekaanvallen en/of een eetstoornis kan jouw zelfwaardering laag zijn. Je kan negatieve gedachten over jezelf hebben ontwikkeld als ‘ik ben machteloos’ en ‘ik ben niet goed genoeg’. COMET kan dan een zinvolle aanvulling zijn om een positiever, realistischer zelfbeeld te ontwikkelen.

Wat zijn de te verwachten effecten van COMET?

Samen met een psycholoog ontdek je (opnieuw) wat jouw sterke punten zijn en werk je aan het verbeteren van jouw zelfbeeld. Je leert positiever naar jezelf te kijken en je minder onzeker te voelen. Je leert een reëel beeld van je jezelf te hebben.

Ga de strijd aan met je negatieve zelfbeeld

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog

Klachten

Er zijn veel psychische klachten. Heb jij bijvoorbeeld last van angst, stress, trauma, burn-out of moeite met rouwverwerking? Voor elke klacht is een specifieke behandeling. Klik door voor specifieke informatie over klachten, symptomen en behandelingen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandelplan te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >