Piekerstoornis

Je weet niet waarom je je zo vaak opgejaagd, gespannen of zenuwachtig voelt
"Ik werd letterlijk ziek van angst als ik bedacht, wat me allemaal kon overkomen. Nu kan ik mijn gepieker ‘stopzetten’ en elke dag genieten!"

Een pieker- of angststoornis

verlamt je leven

Angst is een waardevolle reactie van je brein. Het waarschuwt je als er gevaar dreigt. Maar wat als je dit waarschuwingssysteem op hol slaat of je niet kunt stoppen met piekeren? Je ontwikkelt dan een gegeneraliseerde angststoornis, waarbij je altijd en overal bang voor wat er kan gebeuren. Ook kun je je gepieker of angsten niet stopzetten. Dat zet jouw leven stil. Je vermijdt bepaalde situaties, wilt alles de hele tijd extra controleren of kunt door je gepieker niet meer van dingen genieten. Ook lichamelijk heb je last van je angstige gevoelens. Dan is het tijd om met deskundige begeleiding je waarschuwingssysteem te ‘resetten’.

Wat kan een psycholoog voor je doen?

Ik leer je met praktische technieken hoe je beter kunt ontspannen en met je angsten kunt omgaan. Die technieken helpen heel goed, maar je moet ze wel leren gebruiken en er op durven vertrouwen. Dat oefenen we samen tijdens je behandeling. Stap voor stap bekijken we hoe je je ‘gepieker’ kunt stoppen.

Door anders naar je gedachten te leren kijken, kun je ze ook beter sturen. Zo leer je je angstige gedachten te relativeren en te beheersen.

Vergoeding voor behandeling van een piekerstoornis

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van paniekaanvallen? Neem dan contact op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Voel je weer veilig

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog