Relatieproblemen

Jullie hebben vaak ruzie over kleine dingen en willen dat wel veranderen, maar het lukt je niet. Juist daardoor kom je in een negatieve spiraal.
“Ik weet echt niet meer hoe ik mijn partner moet beantwoorden, wat ik ook zeg, ik zeg het niet goed. Ik houd mijn mond wel even.”

Iedereen heeft wel eens ruzie of is ontevreden in een relatie

maar wat als jullie er samen niet meer uitkomen?

Iedere relatie kent periodes dat het wat minder loopt, dat is normaal. Het wordt echter een probleem als ruzies zich blijven herhalen, of wanneer jullie steeds verder van elkaar verwijderd raken. Als de problemen blijven aanhouden dan kunnen jullie in een neerwaartse spiraal terecht komen. Je zal in die situatie ook merken dat jullie intimiteit sterk verminderd. De kus voor je naar het werk verdwijnt, je gaat slapen naast elkaar maar met de rug naar elkaar toe.

Jullie komen vast te zitten in een telkens terugkerend patroon, waar jullie beiden ongelukkig van worden maar waarvan jullie niet weten hoe je eruit moet komen. Hoe kan dat nu? Jullie waren zo gelukkig?

Ten eerst kunnen er omstandigheden zijn die de relatieproblemen onder druk zetten: financiële problemen, verhuizing, ontrouw, werkeloosheid, faillissementen, ziekte, problemen in de familie, psychische problemen en overlijden van naasten. Ten tweede zijn er een aantal levensfasen waarin relatief veel mensen relatieproblemen ervaren: wanneer er kinderen komen of als dat niet lukt, in de puberteit van de kinderen, het moment dat de kinderen uit huis gaan en wanneer mensen met pensioen gaan.

In deze perioden kunnen de verschillen tussen jullie duidelijker worden en onoverkomelijk lijken. Het kan ook zijn dat jullie andere verwachtingen ten aanzien van elkaar, de relatie of het leven krijgen. De manier hoe jullie tot dan toe met elkaar omgingen werkt niet meer, je komt hierin vast te zitten. Dit leidt tot steeds meer ruzie of verwijdering en schaadt vertrouwen in de relatie en in elkaar. Je komt klem te zitten in de neerwaartse spiraal.

Wat kan een EFT-relatietherapeut of psycholoog voor je doen?

Allereerst kan de therapeut samen met jullie “het probleem” verhelderen: dat is al heel wat. We stellen vast tegen welke problemen jullie aanlopen en wat de gevolgen voor jullie zijn. Als je samen kunt voorkomen dat je vastloopt in het contact, heb je al veel gewonnen. Weer kunnen luisteren, de juiste aandacht geven, elkaar weer beter begrijpen en als de communicatie nog nauwelijks vastloopt zijn al mooie stappen om weer tot elkaar te kunnen komen. Wij werken met de methode Emotionally Focused Therapie, afgekort EFT. Een bewezen effectieve methode voor relatietherapie.

Vergoeding voor relatietherapie

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Voor meer informatie over onze EFT-relatietherapie, EFT-therapeutenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herkennen jullie de klachten en hebben jullie behoefte aan hulp of heb jullie gewoon een vraag over EFT-relatietherapie? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk van Buuren.

Verbondheid, liefde en intimiteit willen jullie graag in de relatie.

“Wij helpen jullie om jullie relatie nog leuke en fijner te maken.”
Melissa van Buuren en Peter Paul Coppes | EFT-relatietherapeuten