Peter Paul Coppes

Betrokkenheid, warmte en een luisterend oor. Ik ben er voor jou, in een huiselijke sfeer.
"Betrokken en gericht op de ander, ik wil jullie helpen weer écht met elkaar verbonden te raken. Ik wijs jullie graag de weg om van een relatieprobleem naar verbinding te komen.”

OPEN DE DEUR NAAR JE TOEKOMST

Een relatieprobleem zet jullie leven op zijn kop: van jou en je partner en eventuele kinderen. Jullie leven komt helemaal stil te staan en alles dreigt alleen nog maar om het conflict te draaien. Als relatietherapeut help ik jullie om uit deze dolle draaideur, de weg naar een gezamenlijke toekomst te vinden.

HOREN, ZIEN EN … PRATEN!

Een relatieprobleem is altijd enorm ingrijpend. Relatieproblemen hebben invloed op jullie emotionele welzijn, op jullie sociale leven, de prestatie op en naast het werk, op jullie vrienden, familie en op vrijwel alle gebieden in jullie leven. Er moet wat veranderen maar vaak heb jullie geen idee (meer) wat. Zeker niet omdat jullie niet weten hoe tot een oplossing te komen. Belangrijk is dat ieder van jullie voelt dat er daadwerkelijk iemand is die jullie wil helpen om tot een goede oplossing te komen. Je wilt écht gehoord worden door iemand die ziet wat jullie probleem is. Dat is mijn kracht als EFT-relatietherapeut. Ik neem jullie probleem, en alle gevoelen die daarbij horen, serieus. Samen met jullie bespreek ik wat voor jullie een goede oplossing kan zijn. Die wijsheid komt uit jullie zelf, ik wijs alleen de weg.

RUIMTE VOOR EMOTIE, MAAR OOK VOOR ZAKEN

Elk mens is anders en reageert anders: dat is de wijze les die ik opgedaan heb als EFT-relatietherapeut en als manager in de diverse landen waar ik heb mogen werken. Daar heb ik ook ervaren dat conflicten vaak ontstaan of verergeren doordat het lastig is om het de ander te begrijpen. Misverstanden en aannames staan het goed oplossen van conflicten vaak in de weg. Het geeft me altijd veel voldoening om te zoeken naar wat mensen wel willen en ze te coachen om samen constructief aan een oplossing te werken. Inlevingsvermogen en respect voor elkaar spelen daarin voor mij altijd de hoofdrol. Onderzoek binnen de wereldwijde EFT-gemeenschap, leert dat in welke cultuur je je ook begeeft, mensen in relatieproblemen laten hetzelfde gedrag zien. Juist deze menselijke kant vind ik in de EFT-relatietherapie heel belangrijk. Het was ook mijn drijfveer om de opleiding tot EFT-relatietherapeut te volgen. Het is prachtig om te zien dat mensen met professionele ondersteuning zelf tot een oplossing komen. Daarbij komt mijn gevoelige kant goed van pas. Juist begrip, ruimte en verbinding voor elkaar zorgen ervoor dat iedereen goed verder kan na een relatieprobleem.

VAN CONFLICT NAAR CONCLUSIE

"Iedereen – en jullie dus ook – heeft het in zich om van een ”relatieprobleem” naar een “liefdevolle relatie” te komen. Ga je mee op weg?"
Peter Paul Coppes | EFT-Relatietherapeut

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >