Fobie

Angst waarvan je weet dat het onredelijk is, maar die je niet kan onderdrukken
"Alleen het idee dat ik een lift in moet, maakt me al ziek. Leuk is anders, maar na behandeling stap ik nu wel met een gerust hart de lift in."

Fobie heeft invloed op je functioneren

Pak je het niet aan, dan kan het verergeren

Je bent bang voor een specifiek dier, voorwerp of een bepaalde situatie en je weet dat dat onredelijk is. Toch kun je die angst niet onderdrukken. Daarom zorg je ervoor dat je het dier, voorwerp of de situatie niet tegenkomt. Dat betekent dat je soms dingen laat die je anders wel zou doen of leuk zou vinden. Je fobie heeft dan invloed op je functioneren. Als je dat niet aanpakt, kan je fobie steeds erger worden. Met de hulp van een psycholoog overwin je in je eigen tempo je fobie.

Wat kan een psycholoog voor je doen?

Ik help je om je gevoelens weer in evenwicht te brengen, waardoor je je fobie kunt overwinnen. Door anders naar je klachten en gedrag te kijken, kijk je ook anders naar je fobie. Daardoor krijg je een ander perspectief op je angst en lukt het je om je fobie stap voor stap te overwinnen.

Vergoeding voor behandeling van een fobie

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van je fobie? Neem dan contact op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Overwin je angst

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog