Depressie

Je voelt je depressief en wilt dat wel veranderen, maar het lukt je niet. Juist daardoor voel je je nog machtelozer.
"Niets boeit en interesseert me meer en het lukt me niet om dat te veranderen. Ik besef dat ik ziek ben en dat ik tijd nodig heb om beter te worden. Dat is al een lichtpuntje voor mij."

Je voelt je al langere tijd neerslachtig en waardeloos

en dat heeft invloed op je dagelijkse leven

Als je je depressief voelt, dan kan je het vaak niet meer opbrengen om je werk goed te doen of om goed voor jezelf te zorgen. Je interesse in alles wat je leuk en belangrijk vond lijkt te verdwijnen. Je wilt dat wel veranderen, maar het lukt je niet. Juist daardoor voel je je nog machtelozer. Herken je deze klachten? Dan bestaat de kans bestaat dat je depressief bent. Als je klachten langer dan twee weken duren, is het verstandig om professionele ondersteuning te zoeken. Zo voorkom je dat je depressie verergert en je zieker wordt.

Wat kan een psycholoog voor je doen?

Allereerst stel ik vast of je klachten komen door een depressie en welke behandeling het beste voor jou werkt. Samen met jou stel ik haalbare behandeldoelen op. Zo krijg je overzicht over het verloop van de behandeling en wordt het voor jou gemakkelijker om de behandeling vol te houden.

Vergoeding voor behandeling van een depressie

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Voor meer informatie over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van je depressie? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Zet de stap

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog