Behandelingen psycholoog

Voor iedere persoon is er behandeling op maat
"Denken, voelen én doen: die combinatie helpt het beste."

Elk persoon is anders. En daarom is de invulling van elke behandeling ook maatwerk.

Bijna altijd is dat een combinatie van denken, voelen en doen. De eerste stap is dat we tijdens de intake je probleem analyseren. Wat is je klacht en hoe belemmert die klacht je? Samen met mij denk je na over je klachten en wat je wilt veranderen. De tweede stap is het informeren over je behandelplan en behandelmethode.

Bij de eerste behandelingen krijg je veel ondersteuning en sturing.

We bouwen je zelfstandigheid stapsgewijs uit en stoppen met de behandelingen als je weer goed functioneert. Tijdens de behandelingen geef ik je handvaten om je klachten te behandelen. Daar moet je zelf wat mee doen. Natuurlijk help ik je daarbij, bijvoorbeeld met concrete opdrachten. Welke behandelmethode het beste bij je past, hangt af van je klachten en je persoonlijkheid.

In mijn praktijk pas ik de onderstaande behandelmethoden toe:

Ondersteuning & sturing

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog

Klachten

Er zijn veel psychische klachten. Heb jij bijvoorbeeld last van angst, stress, trauma, burn-out, een depressie of moeite met rouwverwerking? Voor elke klacht is een specifieke behandeling. Klik door voor specifieke informatie over klachten, symptomen en behandelingen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >