Rouwverwerking bij overlijden

Je hebt het gevoel dat je vastloopt, verliest je levenslust en interesse in andere mensen of dingen...
"Het overlijden van mijn moeder kon ik geen plek geven. Na behandeling kan ik dat nu wel en neemt het rouwen niet meer mijn hele leven in beslag."

Rouwverwerking

Iemand verliezen waar je van houdt is overweldigend en ingrijpend.

Elk mens doorloopt een rouwproces op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Maar soms lukt het niet om een het rouwen af te sluiten en de draad van het leven weer goed op te pakken.

Een psycholoog helpt je dan om het verlies een waardevolle plek te geven, waardoor het niet langer je leven beheerst.

Wat kan een psycholoog voor je doen?

Allereerst kan ik samen met jou vaststellen of je rouwproces vastloopt. Rouwen kost tijd en energie en iedereen doet dat in zijn eigen tempo. Als de rouwgevoelens je hinderen in je functioneren, is het goed om professionele ondersteuning te zoeken.

Een psycholoog helpt je om al je gevoelens rondom een overlijden een plaats te geven.

Vergoeding voor behandeling bij problemen met rouwverwerking

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling bij problemen met rouwverwerking? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Durf weer vooruit te kijken

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog