Paniekaanvallen

Hyperventileren, hartkloppingen en zweten; je voelt je niet goed
"Als ik in een volle kerk zit, breekt het zweet me uit en krijg ik het benauwd. Door behandeling is het een verademing dat ik op me weer veilig voel in de kerk."

Paniek is vaak sterker dan jezelf

Je kan last krijgen van lichamelijke klachten

Denk daarbij aan klachten, zoals zweten, benauwdheid en hartkloppingen. Daardoor voel je je niet goed en ben je bang dat je vaker in paniek raakt.

Juist die angst kan een paniekaanval in de hand werken. Zo kun je in een cirkel terecht komen, waar je zelf niet meer uitkomt. Maar het kan ook gebeuren dat je situaties gaat vermijden, omdat je bang bent om in paniek te raken. Paniek heeft dus grote invloed op je welzijn en functioneren. 

Wat kan een psycholoog voor je doen?

Ik kan je helpen om met de paniekaanvallen om te leren gaan. Aan de ene kant door stap voor stap moeilijke situaties te overwinnen. En aan de andere kant door je te laten inzien dat je angst een houvast voor je is. Als je dat houvast los durft te laten, kun je ook je paniekaanvallen hanteren en los leren laten.

Ook krijg je praktische handvaten om met je paniekvallen om te gaan.

Vergoeding voor behandeling van paniekaanvallen

Achteraf declareren is mogelijk

Sessies dienen direct na afloop contant of per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.

Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingenpsychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.

Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van paniekaanvallen? Neem dan contact op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk Van Buuren.

Voel je weer veilig

"Ik help je om je sterke kanten in te zetten om je klachten de baas te worden."
Melissa van Buuren | Psycholoog