Spijt dat ik niet eerder naar de psycholoog ben gegaan! (Cliëntervaring)

Spijt dat ik niet eerder naar de psycholoog ben gegaan!

Cliëntervaring

Ik ben een vrouw van bijna 59 jaar met meerdere traumatische ervaringen in mijn opvoeding. Toen ik 9 jaar oud was, ben ik getuige geweest van een afschuwelijk drama tussen 2 jonge mensen, dat heeft geresulteerd in doodslag. Dit trauma is mijn hele leven aanwezig geweest. Bewust en/of onbewust had dit een enorme impact op mij. Ik heb dit in de vorm van een groot geheim 50 jaar! meegedragen en pas nu heeft alles een plek gekregen.

Mijn glas zit altijd halfvol

Mijn glas zit altijd halfvol, ik ben een positief ingesteld mens. Hou van het leven, mensen en leuke dingen doen. Toch ben ik het afgelopen jaar uitgevallen. Alles uit mijn kindertijd kwam weer terug en ik wist even geen raad met mezelf. Veel huilbuien, mezelf depressief voelen, schuldgevoelens, mezelf onveilig en niet happy voelen, enz. Kortom, een zeer emotioneel jaar.

Het begon met een verwijzing van de huisarts

Ik vroeg aan mijn huisarts doorverwijzing naar een psycholoog. Het is het beste wat ik ooit heb kunnen doen. Ik kon aan de hand van foto’s op de site en een korte beschrijving van deze psychologen met hun disciplines, zelf aangeven, naar welke psycholoog mijn voorkeur uitging. Je moet natuurlijk wel een klik hebben met hem of haar. De klik was er en ik was meteen gerustgesteld. Na een zorgvuldige intake, werd een behandelplan gemaakt. Ik volgde een aantal EMDR sessies. Dat is een fantastische therapie gericht op verwerking van trauma’s. Hiernaast hele goede gesprekken gehad met de psycholoog. Ik ben vandaag klaar met de therapie en ik meen het als ik nu zeg: Ik loop nu zonder trauma, happy en weer vol zin in het leven, deze psychologenpraktijk uit.

Dankbaar voor de behandeling

Spijtig dat ik 50 jaar lang dit trauma heb gedragen, terwijl ik er nu binnen een paar weken van af ben, maar zo dankbaar dat ik weet dat het mogelijk is!

Dankjewel Yvonne, je bent voor mij een heldin en ik zal zeker niet aarzelen om, wanneer het ooit nodig mocht zijn, hulp bij jou te zoeken.  

(Naam van de cliënt is weggelaten vanwege privacy redenen)