Marieclaire Spape

Hervind je persoonlijke krachten
Iedereen kent periodes waarbij de omstandigheden zorgen dat je wordt uitgedaagd als mens. Dan kan het gebeuren dat je vastloopt en psychische klachten ontwikkelt. Soms is het fijn en goed om voor zulke klachten professionele hulp te zoeken. Samen met een psycholoog kun je onderzoeken en ontdekken hoe het komt dat je bent vastgelopen, hoe je daaar mee kunt omgaan en welke persoonlijk krachten je kunt inzetten om deze klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

OP JOUW LIJF GESCHREVEN

Jij bent een uniek persoon en daarom staat maatwerk in jouw behandeling voorop. Die moet als het ware op ‘jouw lijf geschreven’ zijn. In de eerste gesprekken schenk ik veel aandacht aan wie jij bent, wat de oorzaken van je psychische klachten zijn en welke persoonlijke doelen je hebt. Daarna stellen we in goed overleg je persoonlijk behandelplan op. Daarbij kijk ik goed hoe je de juiste stap op het juiste moment kunt zetten. Misschien heb je heftige gebeurtenissen meegemaakt die je zo erg belemmeren dat je die eerst moeten behandelen met een traumabehandeling. Pas dan komt er ruimte om de volgende stap te zetten. Natuurlijk leg ik goed uit welke behandeling(en) ik voor jou geschikt vindt, zoals Cognitieve GedragsTherapie, traumabehandeling (EMDR-therapie en Imaginaire exposure) of technieken uit de schematherapie. Samen bepalen we de stappen en het tempo van je behandeling. Het allerbelangrijkste is dat jij je veilig en vertrouwd voelt, zodat je effectief kunt werken aan je doelen.

WEER ZELFSTANDIG VERDER KUNNEN

Stap voor stap werken we toe naar de persoonlijke doelen die jij wilt bereiken. Wat die doelen ook zijn: we zorgen samen dat jij aan het einde van je behandeling weer zelfstandig verder kunt. Daarvoor onderzoeken we welke gedachten, welke gevoelens en welk gedrag jou in de weg zitten. Stapsgewijs help ik je te ontdekken en ervaren wat je kunt veranderen om je beter te gaan voelen en hoe je dingen kunt accepteren. Ik ondersteun je om je persoonlijke krachten te leren benutten, maar ook om je valkuilen te accepteren. Ik vind het belangrijk om te kijken waar je blij van wordt en hoe je dit kunt vergroten in je leven. In de afrondende fase van behandeling besteed ik altijd aandacht aan een terugvalpreventieplan, Zo heb je ook na je behandeling handvatten om er zo nodig bij te pakken. Op die manier vergroot jij je persoonlijke veerkracht op een duurzame manier.

VERGROOT JE VEERKRACHT

"Leer je krachten benutten en je valkuilen te accepteren.”
Marieclaire Spape | GZ-psycholoog
BIG-nummer: 99929193325

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >