Kim Snoeij

Niet de klacht maar de persoon staat centraal

De eerste stap

De eerste stap is vaak het moeilijkste … Dat geldt ook voor de behandeling van je psychische klachten. Het is spannend om hulp te zoeken bij een psycholoog. Juist daarom is het belangrijk dat je begeleid wordt door iemand die je volledig vertrouwt en die jou echt hoort, ziet en begrijpt. Niet je klachten, maar jij als persoon staat centraal in mijn behandeling. Op die manier hervind je, samen met mij, je eigen krachten om je psychische klachten te verminderen of te verhelpen.

PERSOONLIJKE AANPAK
Elk mens is anders en dus is ook elke behandeling anders. Daarom staat bij mij een persoonlijke aanpak voorop. Dat betekent dat ik samen met jou een daadkrachtig behandelplan maak waar je helemaal achter kunt staan. Het betekent ook dat ik vanuit mijn kennis en ervaring verschillende behandelingen kan toepassen, zoals Cognitieve GedragsTherapie en EMDR-therapie. Ik heb onder andere ervaring in het behandelen van angsten, depressies en trauma’s en zet deze ervaring graag in om jou op maat te ondersteunen en behandelen.

LEER JEZELF BETER KENNEN

De basis voor mijn behandeling is om jou goed te leren kennen. Natuurlijk praten we samen over wat je klachten zijn, wanneer die optreden, hoeveel last je er van hebt en waar die vandaan komen. Maar net zo belangrijk is om te bespreken wat jouw behandeldoel is en hoe jij dat doel kunt bereiken. In onze gesprekken zorg ik voor een veilige en prettige sfeer, waardoor jij in alle vertrouwen en eerlijkheid kunt praten over je klachten. Zo brengen we samen in kaart wat je psychische klachten zijn en welke behandeling bij jou past. Samen kiezen we welke behandeling, of combinatie van behandelingen, goed voor jou kan werken. Vervolgens gaan we aan de slag met onder meer oefeningen en gesprekken. Je zult merken dat je jezelf steeds beter leert kennen en je persoonlijke krachten steeds beter kunt inzetten om je psychische klachten te verminderen. Door stap voor stap deze successen te ervaren, bouw je vertrouwen op in jezelf en leer je steeds beter met je psychische klachten om te gaan.

 

LEER JEZELF KENNEN OM KRACHTIGER IN HET LEVEN TE STAAN

"Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar om hoe vaak je weer opstaat.”
Kim Snoeij | GZ-psycholoog i.o.

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >