Wiebe Rouwhorst

Niet de klacht maar de persoon staat centraal

Psyche en lichaam

Psychische klachten kunnen invloed hebben op je lichamelijke gezondheid. En andersom kunnen lichamelijke klachten invloed hebben op je psychische gezondheid. Als basisarts help ik je om in kaart te brengen hoe het met je gezondheid gesteld is. Dat is een belangrijk startpunt voor een behandeling die op jouw lijf geschreven is.

STARTPUNT

Voor een effectieve behandeling is het nodig om eerst goed in kaart brengen wat je klachten zijn en hoe het met je algehele gezondheid gesteld is. Het is het startpunt voor een goede diagnose en passende behandeling. Daarom kijk ik tijdens je eerste afspraak samen met jou uitgebreid naar je gezondheid. Ik stel vragen over je gezondheidsverleden en je psychische klachten en doe lichamelijk en bloedonderzoek. Zo ontstaat er een breed beeld van jouw gezondheid en dat geeft waardevolle informatie over jouw diagnose en mogelijke behandelingen. Ook bespreek ik  met je wat jouw doelen en ideeën voor behandeling zijn. Zo zorgen we samen dat je de juiste diagnose krijgt en kunnen we samen kiezen voor een behandeling die bij jou past en waar jij helemaal achter kunt staan.

 

ZIEN WIE JIJ BENT

Wat het allerbelangrijkste is? Dat we bij Psychologiepraktijk van Buuren écht zien wie jij bent. Niet de klacht maar de persoon staat bij ons centraal. Elk mens is anders en daarom is ook elke behandeling anders. Dat beseffen we heel goed en daar handelen we ook naar. Juist daarom ben ik trots dat ik deel uitmaak van dit zorgteam. Met mijn ervaring in de psychiatrie en de liefde voor patiëntenzorg wil ik waarde toevoegen aan jouw behandeling. Dat doe ik bij de intake en het gezondheidsonderzoek, maar ook als je overweegt om medicatie te gebruiken om je psychische klachten te verminderen. Vanuit mijn vakkennis en praktijkervaring kan ik een overzicht geven van medicatie die je kan ondersteunen om je doelen te bereiken. Die opties bespreek ik open en eerlijk met je. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken of en welke medicatie je wilt gebruiken. Het is namelijk belangrijk dat medicatie past bij jouw doelen en levensstijl en dat je het vertrouwen hebt dat de behandeling past bij jouw klachten en persoonlijkheid. Dat zorgt dat jij de kracht hervindt om weer sterker in het leven te staan.

VIND DE KRACHT OM STERKER IN HET LEVEN TE STAAN

"Samen zorgen we dat je de juiste route naar balans en herstel vindt.”
Wiebe Rouwhorst | Basisarts
BIG-nummer: 49926971301

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >