Myrthe Hammond-Rijpma

Doelgericht werken aan een fijner leven
“Positieve ervaringen geven je vertrouwen en richting.”

SAMEN AAN DE SLAG

"Psychische klachten kunnen zorgen dat je minder positief in het leven staat. Het lijkt soms moeilijk of onmogelijk om de weg naar een fijner leven te vinden. Maar ik ga doelgericht samen met jou aan de slag om je klachten de baas te worden. Dat is hard werken, maar het loont altijd de moeite.”

HERKENNEN EN ERKENNEN

Veel mensen vinden het lastig om te erkennen dat ze psychische klachten hebben. Maar juist die erkenning kan al veel schelen. Het opent de weg naar een doeltreffende aanpak van je psychische klachten. Therapie geef je inzicht in de gevoelens en gedachten die je klachten veroorzaken. Ik vind het belangrijk dat je overzicht krijgt hoe je je klachten kunt aanpakken.  Daarnaast oefenen we heel praktisch om je klachten onder controle te krijgen. Je zult met kleine stapjes ervaren dat het beter met je gaat. Juist die positieve ontwikkeling geeft je zelfvertrouwen en de motivatie om de behandeling door te zetten.

VEILIG EN VERTROUWD

Het is voor elk mens heel spannend om je negatieve gevoelens met anderen te delen. Dat lukt je alleen als je je veilig en vertrouwd voelt. Je kunt rekenen op mijn luisterend oor, maar ook  op mijn begrip, tijd en ondersteuning. Zo bouwen we samen een vertrouwensband op. Geen behandeling is bij mij hetzelfde. Jouw behandeling stem ik af op jouw klachten, achtergrond en levenservaring. Met de juiste behandeling en aanmoediging zet je positieve stappen. Juist daarom vind ik het belangrijk om zulke mijlpalen te vieren.

MET KLEINE STAPJES KUN JE EEN LANGE WEG AFLEGGEN

"Ik help je om stap voor stap je einddoelen te bereiken."
Myrthe Hammond-Rijpma | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >