Emma de Koning

Begrip zorgt voor verbetering

Vervelende of nare ervaringen

Vervelende of nare ervaringen kunnen je gedachten, gewoonten en leven beïnvloeden. Het wordt dan steeds lastiger om ‘lekker in je vel’ te zitten. Begrijpen hoe nare ervaringen en negatieve gedachten jouw gevoelens en gedrag beïnvloeden, helpen je om die negatieve spiraal te doorbreken en je psychische klachten te verminderen of te verhelpen.

LEERPROCES

Hulp zoeken voor je psychische klachten is soms een grote stap. Maar hoe eerder je dat doet, hoe beter het is. Zo voorkom je dat je klachten erger worden. Ik help je om te leren omgaan met nare gebeurtenissen en tegenvallers in je leven door anders naar deze situaties te kijken en daar ook op een andere manier op te reageren. Dat gebeurt soms met vallen en opstaan, maar ik sta naast je en help je om steeds een stap verder te zetten. Het opdoen van positieve ervaringen vind ik erg belangrijk. Je ziet en merkt dan verandering en verbetering. Dat geeft je de motivatie en veerkracht om door te gaan op de ingeslagen weg.

ELK MENS IS ANDERS

Elk mens is anders en dat betekent dat ik goed afweeg hoe ik iemand het beste kan behandelen. Die behandeling is afhankelijk van je klachten én van je persoonlijkheid. We onderzoeken samen waar jouw klachten vandaan komen, hoe we die kunnen verminderen en welke handvaten het beste voor jou werken. Ik vind het belangrijk om goed naar je te luisteren en een passende behandelmethode, zoals Cognitieve GedragsTherapie, EMDR-therapie of Acceptance and Commitment Therapy, te kiezen die aansluit op jouw behoeften en klachten. Soms adviseer ik een combinatie van behandelmethoden. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe een behandeling je kan helpen en dat je beseft dat het soms tijd nodig heeft voordat je resultaat merkt van je behandeling. Daarom leg ik de behandeling goed uit en kiezen we samen de route die je wilt afleggen. Je krijgt de ruimte om dat in je eigen tempo te doen: je kunt rekenen op mijn geduld en begrip!

LEER OM (WEER) TE VETROUWEN OP JE EIGEN KRACHT

"Inzicht in jezelf helpt om met meer vertrouwen in het leven te staan.”
Emma de Koning | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >