Psychologiepraktijk in Vathorst

Psychologiepraktijk in Vathorst

AMERSFOORT De vestiging van Psychologiepraktijk van Buuren is verhuisd van het centrum naar een mooie en vooral ook praktische locatie, namelijk bij de praktijk van Wij Huisartsen in Amersfoort Noord.

„Het is vooral fijn dat we dicht bij de huisartsen zitten”, benadrukt Melissa van Buuren. „De plek is logischer en we zijn ook goed vindbaar hier.” De praktijkhouder van Psychologiepraktijk van Buuren wil graag dat alles goed aansluit en dat de hulp die ze biedt laagdrempelig is. Een goede plek is belangrijk weet ze uit ervaring want naast de vestiging in Amersfoort houdt Psychologiepraktijk van Buuren ook praktijk in zeven andere regio’s in de randstad. „De plek is belangrijk maar ook van wie je hulp krijgt. Dat moet bij je passen zodat de behandeling vertrouwd voelt. Daarnaast kunnen we in deze wijk een huislijke sfeer bieden in onze praktijk. Dat was in het centrum in de kantooromgeving waar we zaten lastiger.” 

GEEN WACHTLIJST De praktische locatie waar onder andere Wij Huisartsen gevestigd is, zorgt voor korte lijnen tussen zorgverleners. „We werken veelal na een verwijzing van de huisarts. Veel mensen krijgen hulp van ons nadat ze eerst daar geweest zijn. Een serie behandelingen duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is, doorgaans ongeveer drie tot vier maanden, gemiddeld zeven behandelsessies. In onze praktijk komen cliënten met uiteenlopende klachten, je kunt denken aan een depressie, angsten, stress, rouw en verlies, burn-out en relatieproblemen. Vaak lopen mensen er al wat langer mee. Cliënten denken veelal dat het vanzelf wel over gaat, maar soms blijkt dat niet het geval te zijn. Daarom werken wij er constant aan dat we geen wachtlijst hebben. Nadat cliënten zich bij ons melden kunnen we bijna altijd binnen een à twee weken al de eerste afspraak voor een intakegesprek bieden.” 

SCHIJF VAN VIJF Psychologiepraktijk van Buuren werkt efficiënt en persoonlijk. „Ik denk dat dat een van de redenen is dat we geen wachtlijst kennen. We hebben meerdere locaties waarmee we goed inspelen op de groei en vraag naar hulp. We denken ook anders dan er altijd werd gedaan. We hanteren de schijf van vijf”, legt Van Buuren in detail uit over haar benadering van de hulp die ze haar cliënten biedt. „Op de schijf van vijf staan betrokkenheid, korte lijnen, een huislijke sfeer, kort en efficiënt proces en het niet hebben van een wachtlijst.” Van Buuren wil graag dat mensen in hun eigen omgeving en in een vertrouwde situatie met hun psychische klachten kunnen worden geholpen. Daarom werkt ze met een persoonlijke aanpak zodat een natuurlijk proces kan worden gevolgd. „Daarbij helpt het dat we in de wijk zitten. Voor de mensen die bij ons komen maar ook voor ons. Een persoonlijk contact gaat daarbij zoveel makkelijker. Wij weten wie je bent als je bij ons binnenloopt.” 

door Arnoud J Spaaij

Psychologiepraktijk van Buuren
Werverhoofstraat 367
3826 EM Amersfoort
085 902 58 58
https://psychologiepraktijkvanbuuren.nl/ 

Publicatie artikel

Klik op onderstaande link om het volledige artikel te lezen