Marijke Nordeman-Vlaar

Van moeten naar moedig
“Je moet van jezelf soms te veel: altijd gelukkig of succesvol zijn, doorzetten en doorgaan. Dan voelt het als falen als je niet gelukkig bent of niet lekkere in je vel zit. Maar het is juist heel moedig om je psychische klachten te erkennen en er hulp voor te zoeken.”

Ont-moeten

Veel mensen stellen hoge eisen aan zichzelf. Ze lopen zichzelf daardoor voorbij of stoppen negatieve gevoelens weg. Maar dat is niet het recept om van je psychische klachten af te komen. Het is goed dat je leert te ont-moeten en beseft dat het oké is om bang, somber of verdrietig te zijn. Alle emoties, ook minder prettige, mogen de gevoeld en ervaren worden. Ze horen bij het leven en ze horen bij jou. Dat besef is de eerste stap op weg naar verbetering van je stemming of het verhelpen van je klachten. Ik ondersteun je daarbij in een ontmoeting van mens tot mens. Ik luister tussen de regels door en help je om nieuwe perspectieven te vinden om je klachten de baas te worden. Daarnaast vind ik ruimte voor zingeving belangrijk.

Vallen en weer opstaan

Naast voelen is het ook belangrijk om te doen. Dat is de basis om weer vertrouwen te krijgen in je zelf en in je vermogen om weer op te staan. Samen krijgen we helder wat je wilt bereiken en welke stappen en oefeningen nodig zijn om dat doel te bereiken. Ik heb onvoorwaardelijk vertrouwen in jouw herstel. Jij mag vertrouwen en bouwen op mijn oprechte aandacht, openheid en eerlijkheid. Ik help je om te leren omgaan met negatieve gevoelens, gedachten en ervaringen en geef ze samen met jou een plek. Zo verlies jij de angst om weer te vallen en durf je op te staan en te zijn wie je bent. En als je valt? Dan vang ik je op een veilige manier op!

Vallen en weer opstaan

Je zult merken dat je angsten of zorgen kleiner worden als je ze niet langer wegstopt of uit de weg gaat. Doelgericht oefenen helpt je om je angsten en zorgen te overwinnen. Je gaat dus ook daadwerkelijk aan de slag. Dat is spannend, maar je zult ervaren dat je op een veilige manier je grenzen verlegt. In jouw tempo onderzoeken we wat je wilt bereiken en hoe je daar stapsgewijs kunt komen. Daarbij help ik je om hart, hoofd en handen met elkaar in balans te brengen. Zo scheppen we samen ruimte om te rouwen, gedachten opnieuw te ordenen, ze misschien wel kritisch te bevragen en om in actie te komen.

Hervind je kracht

“De duidelijke en doelgerichte stappen in de behandeling voeden je zelfvertrouwen. Zo hervind je je eigen kracht om lastige situaties, negatieve gevoelens en spanningen het hoofd te bieden!”
Marijke Nordeman Vlaar | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >