Anne van Esch

Stap voor stap jouw doel bereiken
“Je weet dat je dingen anders wilt doen, maar je weet niet goed hoe je dat doel kunt behalen. Dan help ik je doelgericht en praktisch om stap voor stap dat doel te bereiken.”

Twee kunnen meer dan één

Iedereen loopt wel eens vast in het leven. Dat is niet gek of raar, maar vooral menselijk. Twee kunnen dan echt meer dan één. Ik help je om te kijken hoe het komt dat je vastloopt en wat nodig is om weer de regie over jouw gevoelens, gedachten en leven te krijgen. Weten wat je drijft, wat je belangrijk vindt en wie je bent helpt om bewust te kunnen kiezen wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt doen.

Leer jezelf te begrijpen

Belangrijk is dat je bij mij in alle veiligheid al je gedachten en gevoelens kunt uiten. Ik luister naar je en kan je informatie geven waarom jij dingen op een bepaalde manier ervaart of ziet. Jezelf leren begrijpen is een belangrijke sleutel om je psychische klachten te verhelpen. Begrip en  mededogen voor jezelf zorgen ook dat je wat minder streng naar jezelf kijkt. Dat geeft ruimte om actief en doelgericht je klachten aan te pakken.

Oefening baart kunst

Kennis is maar één helft van een succesvolle behandeling. De andere helft bestaat uit oefenen. Samen met jou bekijk ik welke oefeningen jou het beste kunnen helpen. Je zult merken dat oefenen helpt om meer grip te krijgen op je klachten en gedachten. Het opbouwen van positieve ervaringen zorgt dat je steeds een stapje dichter bij je einddoel komt. Belangrijk is dat jij altijd het tempo en de inhoud van je behandeling bepaalt. Je hebt dus altijd de regie over de manier waarop jij je klachten wilt aanpakken. Ik adviseer en ondersteun je open en eerlijk over de meeste effectieve behandeling. Samen met jou stel ik een duidelijk plan op met tussenstations die naar jouw einddoel leiden.

Zet de eerste stap

“De eerste stap is altijd het moeilijkste. Dat begrijp ik. Daarom zorg ik dat je meteen welkom en begrepen voelt. Samen zetten we dan de stappen naar jouw einddoel.”
Anne van Esch | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >