Melissa van Buuren

Betrokkenheid, warmte en een luisterend oor. Ik ben er voor jou, in een huiselijke sfeer.
"Écht luisteren naar iemand is het startpunt om verder te komen. Ik ben psycholoog, vrouw en een moeder die midden in het leven staat."

Een mensen-mens

Mensen helpen om te groeien of hun problemen de baas te worden.

Dat is wat mij drijft in mijn vak!

De kiem daarvoor werd al in mijn jeugd gelegd. Van jongs af aan wilde ik voor mensen zorgen. Tijdens mijn studie en werk als HBO-Verpleegkundige merkte ik dat ik erg betrokken was bij de patiënten. Ik vond het prettig om een luisterend oor te bieden en hen zo emotioneel bij te staan.

Zo groeide bij mij het besef dat ik vooral tot mijn recht kom in de begeleiding van mensen met psychische klachten en problemen en zo ging ik klinische en gezondheidspsychologie studeren aan de Universiteit Utrecht.

Lichaam & geest

Ik heb als psychologe gewerkt in een psychiatrische instelling en in een praktijk. Sinds 2012 heb ik een eigen psychologiepraktijk in Barneveld, die aangesloten is bij de beroepsverenigingen het NIP, de VEN, stichting EFT, de NFG en de RBCZ.

In mijn werk gebruik ik naast mijn professionele kennis ook mijn eigen levenservaring. Als moeder van een zoontje kan ik me bijvoorbeeld goed inleven in de vragen en problemen rondom ouderschap en opvoeden. Daarnaast begrijp ik vanuit mijn eigen achtergrond hoe het geloof een rol kan spelen in iemands leven.

In mijn werk als psycholoog is mijn opleiding verpleegkunde nog steeds heel waardevol. Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Psychische klachten uiten zich vaak óók lichamelijk, bijvoorbeeld als misselijkheid, buikpijn, spierpijn of hoofdpijn. Maar het werkt ook andersom: lichamelijke problemen kunnen psychische klachten veroorzaken.

Samen met jou zoek ik uit wat de oorzaken en gevolgen van je klachten zijn. Natuurlijk geef ik je praktische handvaten en adviezen om beter te functioneren. Daarvoor gebruik ik vooral cognitieve gedragstherapie en/of EMDR-therapie. Daarmee leer je hoe je gedachten invloed hebben op je gevoelens en gedrag en hoe je dat beter kunt sturen. Daarvoor moet je jezelf de tijd en ruimte geven om geestelijk te groeien.

Ik werk samen met jou stap voor stap naar een einddoel toe. De eerste stap is dat we bouwen aan een relatie. Want pas als je iemand vertrouwt, komt er ruimte voor verandering of verbetering. Ik hoop dat je die eerste stap naar mij durft te zetten.

Samen met jou naar het einddoel

"Ik werk samen met jou stap voor stap naar een einddoel toe. De eerste stap is dat we bouwen aan een relatie. Want pas als je iemand vertrouwt, komt er ruimte voor verandering of verbetering. Ik hoop dat je die eerste stap naar mij durft te zetten."
Melissa van Buuren | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >