Denk daarbij aan klachten, zoals zweten, benauwdheid en hartkloppingen. Daardoor voel je je niet goed en ben je bang dat je vaker in paniek raakt.
Juist die angst kan een paniekaanval in de hand werken. Zo kun je in een cirkel terecht komen, waar je zelf niet meer uitkomt. Maar het kan ook gebeuren dat je situaties gaat vermijden, omdat je bang bent om in paniek te raken. Paniek heeft dus grote invloed op je welzijn en functioneren.
Ik kan je helpen om met de paniekaanvallen om te leren gaan. Aan de ene kant door stap voor stap moeilijke situaties te overwinnen. En aan de andere kant door je te laten inzien dat je angst een houvast voor je is. Als je dat houvast los durft te laten, kun je ook je paniekaanvallen hanteren en los leren laten.
Ook krijg je praktische handvaten om met je paniekvallen om te gaan.
De eerste stap is om vast te stellen wanneer je paniekaanvallen krijgt, wat er dan psychisch en lichamelijk met je gebeurt en waarom je in paniek raakt. Ik leer je via cognitieve gedragstherapie om de situatie te analyseren en anders te benaderen. Natuurlijk oefen je ook om in lastige situaties niet in paniek te raken.
Sessies dienen direct na afloop per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.
Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingen, psychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.
Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van paniekaanvallen? Neem dan contact op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk van Buuren.