Het krijgen van kanker is ingrijpend, de ziekte slaat vaak in als een bom. Alles staat plotseling in het teken van de ziekte. Je hele wereld stort in als een kaartenhuis. Niets is meer wat het was en je hele leven staat op zijn kop. Je toekomst is onzeker geworden. Op het moment dat je kanker hebt gaat waarschijnlijk alle aandacht uit naar je lichaam, wat begrijpelijk is. De ziekte heeft niet alleen een lichamelijke impact, maar ook emotioneel, sociaal en psychisch. Er komen veel gedachten, gevoelens en emoties los en je dagelijkse leven wordt bepaald door de behandelingen. Tijdens en na de behandelingen kun je veel last krijgen van onder andere angst, verdriet, vermoeidheid en stress. Ook kan het zijn dat je nare en traumatische ervaringen tijdens het ziekteproces opdoet. Je omgeving heeft te maken met hun eigen emoties en lijkt vaak eerst de ziekte te zien en dan pas jou.
Ik ben er voor je met een luisterend oor. Vaak vinden mensen het prettig om met iemand te praten die objectief is. De goedbedoelde woorden van vrienden maken het vaak alleen maar moeilijk en zwaarder. Je wil hen ook niet altijd belasten. We kijken ‘niet’ naar de ziekte maar naar jou. Wij zijn geïnteresseerd in jouw verhaal, wat jij doormaakt of hebt meegemaakt en kijken samen wat je nodig hebt. We gaan samen werken aan de verwerking en op zoek naar wat je wel kan en wat voor jouw belangrijk is in het leven.
Er bestaat geen pasklaar antwoord op de vraag hoe je het beste met kanker kunt leven. Iedereen is anders en elke situaties is anders. Iedereen verwerkt het hebben van kanker op zijn eigen manier en in zijn tempo. Het kan zijn dat je psychische klachten ervaart en afhankelijk van welke klachten je ervaart zal gekeken worden welke behandeling het beste ingezet kan worden. De meest gebruikte behandelmethode is cognitieve gedragstherapie. Door middel van EMDR-therapie kunnen we een eerder opgedane nare / traumatisch gebeurtenis verwerken door opnieuw de beelden, gedachtes, gevoelens en sensaties voor je te halen.
Sessies dienen direct na afloop per PIN te worden voldaan. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van de) factuur met gemaakte behandelkosten achteraf declareren bij je zorgverzekeraar.
Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Als je meer informatie wilt over onze behandelingen, psychologen, werkwijze en tarieven kijk op de desbetreffende pagina’s.
Herken je jouw klachten en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van dwangstoornis? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek, of mail naar Psychologiepraktijk van Buuren.