Rosalinde Buitenhuis

Kijk naar wat je kunt, dan kun je meer!
"Kijk naar wat je kunt, dan kun je meer!"

Stap voor stap naar een fijner leven

Soms groeien negatieve gedachten of gebeurtenissen je boven het hoofd. Je krijgt psychische klachten en weet niet hoe je die het hoofd moet bieden. Dan is het goed om met een psycholoog stap voor stap weer positieve inzichten en ervaringen op te doen.

De eerst stap is het moeilijkste

Iedereen raakt wel eens in de put. Soms lukt het niet om alleen weer uit die put te klimmen. Dan is het goed om samen met een deskundige te kijken wat je nodig hebt om de stappen naar herstel te zetten. Je zult merken dat de eerste stap het moeilijkste is. Toegeven dat je hulp nodig hebt vindt iedereen lastig. Ik begrijp dat helemaal! Daarom bekijk ik samen met jou hoe we stap voor stap uit de put klimmen. Dat geeft je overzicht en houvast. En dat is weer een belangrijke stap om je psychische klachten te overwinnen.

Tree voor tree

Uit de put klimmen lijkt soms heel moeilijk. Maar met de juiste ladder lukt het zeker! Het is belangrijk dat ik samen met jou bekijk welke psychische klachten je hebt en hoe dat je leven  negatief beïnvloedt. Door goed te luisteren en door te vragen krijg ik helder welke ladder je nodig hebt om uit de put te komen. En ik help je tree voor tree die ladder veilig te beklimmen. We maken kleine stappen die je steeds meer zelfvertrouwen geven. Zo raak je uit de put en krijg je weer de regie over je eigen leven.

Praktische aanpak

Uit de put klimmen lukt niet met praten alleen. Daarom help ik je met praktische oefeningen om je psychische klachten te verminderen. Zo’n praktische aanpak werkt voor jou op de korte en lange termijn. Je ervaart dat je met een andere blik naar jezelf kunt kijken. Door te kijken naar wat je kunt, kun je meer. En met een portie gezonde humor op zijn tijd versterk ik graag die positieve blik.

Ik houd de ladder voor je vast

“Het is spannend om met de juiste ladder uit jouw put te klimmen. Weet dan dat ik voor jou de ladder stevig vasthoudt en altijd opvang als je dreigt te vallen.”
Rosalinde Buitenhuis | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >