Kinderen

Professionele hulp ontwikkeling kinderen
Als de ontwikkeling van je kind vragen oproept, bieden wij begeleiding aan.

Zorgen om je kind?

Wij denken met je mee.

Als ouder kun je om verschillende redenen zorgen hebben over je kind. Je kind kan in meerdere situaties ergens tegenaan lopen en dat kan vragen oproepen. Soms worden problemen zichtbaar op school, bijvoorbeeld in het geval van leerproblemen, pesten en faalangst. Ook thuis kan gedrag van kinderen vragen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan zorgen over onzekerheid, angst of als er ingrijpende of schokkende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het kan dan fijn zijn als iemand met je mee wil denken en wil nadenken over wat je kind verder kan helpen. In onze praktijk bieden we verschillende behandelingen en trainingen aan voor kinderen. Ook voor (intelligentie)onderzoek kun je contact met ons opnemen. We willen je kind graag verder helpen om zich op positieve wijze verder te kunnen ontwikkelen.

Aanbod begeleiding kinderen

Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden voor:


Cognitieve gedragstherapie

Traumaverwerking
Brugklastraining
Faalangst
Negatief zelfbeeld
Piekeren
Somberheid
Pesten
Faalangsttraining
● Sociaal-emotionele ontwikkeling
● Weerbaarheidstraining
● Onzekerheid
● Angstklachten
● Social media training
Intelligentieonderzoek

Werkwijze

Voordat we met een begeleidingstraject starten, zullen we eerst kennismaken met jullie als ouder(s) en je kind. Om een beter beeld te krijgen van jullie vragen en verwachtingen, laten we je ter voorbereiding op dit gesprek een intakevragenlijst invullen.

Tijdens het intakegesprek bespreken we vervolgens je zorgen, klachten en problemen zodat we een beter beeld krijgen van waar je kind tegenaan loopt. We zullen in gesprek met je kind ook nagaan welke vragen en zorgen bij je kind leven. Vervolgens gaan we kijken welke hulp daarbij aansluit. Binnen de praktijk bieden we verschillende trajecten aan. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan individuele behandelingen of trainingen met andere kinderen. De begeleidingsvorm zullen we altijd in overleg afstemmen en rekening houden met jullie wensen.

Traumaverwerking

EMDR-therapie voor kinderen

Maak je je zorgen over ingrijpende gebeurtenissen die in het leven van je kind hebben plaatsgevonden? Wij werken met een effectief bewezen behandelmethode die helpt om schokkende gebeurtenissen te verwerken. Deze therapievorm is geschikt voor de gevolgen van veel ingrijpende gebeurtenissen waar kinderen last van kunnen hebben. Je kunt bijvoorbeeld denken aan faalervaringen, mishandeling, misbruik, ernstige ziekte en pestervaringen. Voor meer informatie kun je kijken op onze pagina over EMDR voor kinderen.

Contact

06 22 86 68 81
info@psychologiepraktijkvanbuuren.nl

op positieve wijze verder ontwikkelen, dat gunnen we ieder kind.

Je kind staat bij ons centraal.

Klachten

Er zijn veel psychische klachten. Heb jij bijvoorbeeld last van angst, stress, trauma, burn-out, een depressie of moeite met rouwverwerking? Voor elke klacht is een specifieke behandeling. Klik door voor specifieke informatie over klachten, symptomen en behandelingen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >