Marjam Afshari

“Hoe moeilijk je situatie ook lijkt: samen vinden we een uitweg.”

VOEL JE BETER

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslagen. Misschien is je iets overkomen wat moeilijk is of loop je al enige tijd met een angstig gevoel, een slecht beeld over jezelf of een ongelukkig gevoel. Psychologische problemen hebben vaak een enorme impact op ons leven en vooral als je er te lang mee zit. De spannende maar goede stap naar professionele begeleiding is het startpunt om je beter te gaan voelen.

WAT PAST BIJ JOU?

Elk mens is uniek, waardoor maatwerk belangrijk is. Zo gaan we samen doelgericht een duidelijk plan opstellen die voldoen aan je doelen en wensen om uiteindelijk je psychische klachten te verminderen en te overwinnen. Ik luister naar je, ga naast je staan en begeleid en steun je om stap voor stap weer vertrouwen te krijgen in je eigen krachten. Hoe we dat doen, hangt af van jouw persoonlijkheid en je klachten. Je kunt bij mij onder andere terecht voor Cognitieve Gedragstherapie, traumabehandeling/EMDR-therapie en cultuur sensitieve behandeling. Wat wel een rode draad is in mijn ondersteuning: je gaat actief aan de slag met praktische oefeningen die je in het dagelijkse leven kunt toepassen. Zo merk je zelf al snel dat het stapsgewijs beter met je gaat.

JOUW EIGEN TEMPO

Het is spannend en vaak ook confronterend en vermoeiend om je psychische klachten onder ogen te zien en te behandelen. Daarom zorg ik dat we in jouw tempo aan de slag gaan. Ik ondersteun en motiveer je, zodat je de behandeling met vertrouwen kunt doorlopen. We kijken daarbij steeds wat al beter gaat en wat voor jouw nog beter kan. Maar we blijven samen ook vooruitkijken: naar de doelen die we samen opgesteld hebben. Je zult merken dat die stap voor stap dichterbij komen. En bij elke stap groeit het vertrouwen in jezelf!

Vallen en weer opstaan

Je zult merken dat je angsten of zorgen kleiner worden als je ze niet langer wegstopt of uit de weg gaat. Doelgericht oefenen helpt je om je angsten en zorgen te overwinnen. Je gaat dus ook daadwerkelijk aan de slag. Dat is spannend, maar je zult ervaren dat je op een veilige manier je grenzen verlegt. In jouw tempo onderzoeken we wat je wilt bereiken en hoe je daar stapsgewijs kunt komen. Daarbij help ik je om hart, hoofd en handen met elkaar in balans te brengen. Zo scheppen we samen ruimte om te rouwen, gedachten opnieuw te ordenen, ze misschien wel kritisch te bevragen en om in actie te komen.

VOORUITKOMEN DOOR RUST TE NEMEN….

"’In bewegend water is geen reflectie. Rust nemen en reflecteren helpt je vooruit.”
Marjam Afshari | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >