Maria Spek – Verstoep

Psycholoog | Elk mens is uniek en heeft zijn eigen levensverhaal dat ik graag wil begrijpen.
"Voel je op je gemak, voel je begrepen, ik neem je serieus"

JIJ MAG ER ZIJN

Ik creëer een veilige en comfortabele sfeer voor jou. Vanuit mijn professie luister ik naar je, leer ik je kennen en stellen we samen een plan op met praktische handvaten.

Als mens willen we gezien worden in wie we zijn en wat we doen, een gezond lichaam en een gezonde geest. Zo heb ik de laatste jaren geleerd mijn resultaatgerichtheid en eigen grenzen in acht nemen, hand in hand te laten gaan. Van groot belang is voor mij een gezonde leefstijl door sport en ontspanning in spelactiviteiten.

In mijn jeugd heb ik in Afrika gewoond en daar geleerd met andere culturen om te gaan. Ik ben werkzaam geweest in een GZ-instelling en heb daar geleerd dat mijn zorgzame karakter en het vanuit nature kunnen creeëren van veiligheid voor anderen, zorgt voor de verbinding tussen mij en jou. Met een open en optimistische blik kijk ik de wereld in en ontwikkel mijzelf door me te blijven verwonderen. Daarbij heb ik een kritische blik en kost het mij weinig moeite mijn mening met anderen op een assertieve en professionele wijze te delen. Ik gebruik onder andere mijn kennis en ervaring van Emotionally Focused Therapy om jouw emoties, behoeften en angsten centraal te stellen. Behoeften en angsten hardop kunnen uitspreken geeft ruimte in je hoofd. Bovendien geeft dit verbinding met de ander. Op die manier leer je woorden te geven aan emoties. Dat geeft inzicht voor jou en anderen.

Mijn werkwijze

Vanuit een gelijkwaardige houding eerst verbinden, daarna aan de slag. Hierin is veel ruimte voor begrip en erkenning voor jouw klachten en voor jou als persoon. Als behandelaar wil ik graag naast je staan en je steunen in de ontwikkeling die jij doormaakt. Ik luister naar wat jouw vraag en/of klacht is, dat zetten we centraal en gaan daarmee aan de slag. Naast erkenning en begrip houd ik je een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in eigen gedrag en leer je jezelf en anderen beter te begrijpen.

Een andere cultuur of religie

Een groot deel van mijn leven heb ik buiten Nederland doorgebracht. Dit heeft mij veel kennis en ervaring gegeven in de omgang met mensen van een andere cultuur of mensen die andere opvattingen hebben dan ik als Nederlandse vrouw. Misschien loop jij vast in de omgang met andere culturen of zit je tussen twee verschillende culturen in? Of heb je moeite met anders denkenden dan jijzelf? Dan ben ik iemand die daarin met je mee kan voelen en handvaten hoop aan te reiken om met deze verschillen om te gaan. Een bepaalde geloofscultuur kan ook een cultuur zijn waarin jij vastloopt, of juist iets zijn wat jou veel steun biedt. Door mijn eigen christelijke geloofsbeleving, weet ik hoe belangrijk persoonlijk geloof kan zijn en hoe helpend het is om hier eerlijk over te delen. Geloofstwijfel of een christelijke leefomgeving kan jou echter als persoon ook juist uit balans brengen. Of het geloof jou juist helpt of jouw leven ingewikkeld maakt, beide kunnen bij mij bespreekbaar zijn. Jij bepaalt dan in welke mate geloof een gespreksonderwerp gaat zijn tijdens onze ontmoetingen.

Ik help je in je zoektocht naar zelfontwikkeling

Jij bepaalt waar je heen wilt, hoe groot de stappen zijn en hoe lang je daar over wilt doen. Ik help je praktisch om je doelen te halen. En ik zorg dat je in een veilige, vertrouwde omgeving aan je doelen kunt werken.
Samen zorgen we dat je kunt groeien en (op)bloeien!
Maria Spek - Verstoep | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >