Geralda van ‘t Hof

Van koudwatervrees naar een warm bad
“Jij bepaalt hoe je naar dingen kijkt: positief of negatief. Ik help je met Koud Water Training om controle baas te worden over je gedachten en daarmee over je klachten.”

Mentale veerkracht opbouwen

Elk mens krijgt te maken met tegenslag, lastige situaties en ingrijpende gebeurtenissen. Elk mens reageert anders op deze ervaringen. Soms raak je in de put of voel je dat je mentale veerkracht afneemt of zelfs opraakt. Ik help je dan om die veerkracht weer te hervinden. Dat doe ik op een bijzondere manier: met Koud Water Training. Deze wetenschappelijke methode helpt je met behulp van fysieke ervaringen om je veerkracht weer op te bouwen en zorgt dat je leert omgaan met lastige, stressvolle situaties.

Hersenwerk

Het klinkt raar, maar Koud Water Training zet je hersens op een positieve manier aan het werk. Door gedoseerd en op een veilige manier Koud Water Training te doen, komen er verschillende stofjes in je hersenen vrij. Een van die stoffen is noradrenaline. Deze stof zorgt voor aandacht, focus en stemming. In het begin zullen je hersenen signalen afgeven als: ‘ik heb het koud’, ‘ik wil het water uit’ en ‘mijn lichaam vindt dit niet comfortabel’. Met mijn coaching leer ik je hoe je de schrikreactie van je lijf onder controle houdt. Jij kiest dan bewust met behulp van onder meer je ademhaling voor een positieve ervaring. Sterker nog: je hersens vertellen je dat je grenzen hebt verlegt en dat geeft je een fijn en trots gevoel.

Dagelijkse leven

Koud Water Training lijkt heel extreem. Maar juist de ervaringen die je tijdens de training opdoet, kun je heel goed in je dagelijkse leven toe passen. Je leert hoe je met onder meer je ademhaling en mindset actief regie krijgt over de manier waarop je een situatie ervaart of beleeft. Zo leer je hoe je met stress, depressieve gevoelens en angst in je dagelijkse leven kunt omgaan en krijg je de regie over je gedachten en gevoelens terug.

Verleg je eigen grenzen

“Het is spannend om je eigen grenzen te verleggen. Maar ik zorg dat je dat veilig, verantwoord en goed kunt doen.”
Geralda van 't Hof | Psycholoog i.o.

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >