Floor Vreeswijk

Blijf bij jezelf
"Jij hebt unieke talenten en eigenschappen die je kracht en plezier in het leven geven. Als je leeft vanuit deze kracht groeit je zelfvertrouwen en krijg je (weer) de regie over je eigen leven."

DURF AAN JEZELF TE DENKEN

Je moet zoveel: van jezelf, maar misschien ook van anderen. De druk die je jezelf oplegt kan zo groot worden dat je niet meer goed weet hoe je aan alle verwachtingen kunt (blijven) voldoen. En soms is het lastig om (weer) op jezelf te vertrouwen. Door allerlei oorzaken kun je last krijgen van stress, angsten of een posttraumatische stressstoornis. Ook als je kanker hebt of hebt gehad, is het lastig om het vertrouwen in je lichaam en geest te hervinden. Het is goed om te beseffen dat je met doelgerichte hulp stapsgewijs weer leert vertrouwen op jezelf en je eigen kracht (her)ontdekt.

En soms vergeet je in alle drukte om aan jezelf te denken. Dan gaat de ontevredenheid aan je klagen of neem je onvoldoende tijd en rust voor jezelf. Een burn-out ligt dan op de loer. Veel mensen vinden het lastig om aan zichzelf te denken. Maar als je dat durft, dan zorg je dat in balans bent en genoeg energie hebt om de dingen te doen die jij belangrijk en fijn vindt.

ONTDEK JE PERSOONLIJKE KRACHTENBRON

Elk mens heeft unieke talenten en eigenschappen. Dat is jouw persoonlijke krachtenbron die je helpt om je leven op jouw eigen wijze te leven. Soms worden die talenten en eigenschappen een valkuil. Als je behulpzaam bent, kun je daar veel kracht en plezier uit halen. Maar als je altijd voor een ander klaarstaat, ga je over je eigen grenzen heen. En soms vergeet je door drukte, ziekte of klachten om voldoende aan jezelf te denken of op jezelf te vertrouwen. Angst, stress of een ernstige ziekte, zoals kanker, kan zorgen dat je lichaam én geest uit balans raken. Het is dan soms lastig om je angst of onzekerheid te overwinnen en ruimte te geven aan je zelfvertrouwen en innerlijke kracht. Ik help je om te ontdekken hoe en wanneer je over je grenzen heen gaat.

DE BALANS HERVINDEN

De wereld is tegenwoordig ingewikkeld. Er wordt veel van je verwacht en gevraagd. Hol jij ook altijd maar door? Wil je aan de buitenwereld en jezelf niet toegeven dat je emmer – en vaak ook je hoofd – overloopt? Of loop je jezelf letterlijk en figuurlijk voorbij? Ben je misschien de balans tussen denken en voelen kwijtgeraakt, waardoor je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten? Of durf je door ziekte niet meer op jezelf te vertrouwen? Dan is het voor je eigen gezondheid belangrijk even stil te staan en een stapje terug te doen. Zo gun je jezelf de rust en ruimte om te ontdekken wat je wilt veranderen, wat jouw unieke kwaliteiten zijn, hoe jij je leven wilt inrichten en wat jij wilt bereiken. Ik kan je helpen om (weer) te ontdekken wat jij belangrijk vindt en wat jouw unieke kracht is. Dat geeft een stevige basis om te durven kiezen voor wat jij wilt en je leven te leiden op jouw eigen manier. Het is fijn als een professional samen met jou de juiste (levens)vragen stelt en de weg helpt bepalen. Zo geef je jezelf waardevolle bagage voor de toekomst.

STEVIGE BASIS

Ik help je om te ontdekken hoe en wanneer je over je grenzen heen gaat. En nog belangrijker: ik kan je helpen om (weer) te ontdekken wat jij belangrijk vindt en wat jouw unieke kracht is. Dat geeft een stevige basis om te durven kiezen voor wat jij wilt en om je leven te leiden op jouw eigen manier. Dat doe ik door samen met jou meer rust en overzicht in je leven te creëren. We focussen op wie je nu bent, wat jouw krachten zijn en hoe je die op een gezonde manier kunt inzetten voor jezelf. Met praktische adviezen en oefeningen help ik je om je eigen grenzen te bewaken en zo te kiezen voor je eigen kracht. Daarmee neem je weer de regie over je eigen leven: nu en in de toekomst.

BLIJF BIJ JEZELF

“Al je dicht bij jezelf blijft, kun je jezelf én anderen het beste van jezelf geven! Samen gaan we op zoek naar jouw unieke persoonlijkheid en hoe je talenten en eigenschappen jou positieve energie kunnen geven. Zo krijg je grip op je eigen leven en levenspad."
Floor Vreeswijk | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >