Faalangsttraining kinderen

Leer controle te krijgen over gedachten en faalangst te overwinnen
Je kind is bang om te moeten presteren en vindt het spannend om fouten te maken.

Herkenbaar?

Faalangst kun je overwinnen!

Doorgaans ervaren kinderen faalangst als ze iets moeten presteren. Op school kan het zich bijvoorbeeld voordoen bij een toets, presentatie of als er klassikaal een vraag wordt gesteld. Kinderen kunnen het ook thuis ervaren als ze het gevoel hebben verantwoordelijk te zijn voor bepaalde dingen in het gezinsleven. Ook tijdens sport kunnen kinderen last hebben van faalangst.

Als je kind last heeft van faalangst, kan je kind in paniek raken op spannende prestatiemomenten. Door controle te krijgen over gedachten, word je kind de angst de baas. Samen gaan we daaraan werken tijdens de training met leeftijdsgenoten. Hoe eerder je kind een vaardigheid aanleert, hoe meer je kind daar in de toekomst aan kunt hebben. Daarom bieden we een training aan voor kinderen van 9-12 jaar, zodat je kind al op basisschoolleeftijd kan wennen aan een nieuwe manier van denken en hier ook in de toekomst baat bij kan hebben.

Tijdens de training krijgt je kind handvatten om met faalangst om te gaan. De training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Je kind leert om faalangstsignalen bij zichzelf te herkennen en niet in paniek te raken bij naderende prestatiemomenten. De orthopedagoog of psycholoog besteedt ook aandacht aan de vier basisgevoelens (blij, verdrietig, bang en boos), zodat kinderen dat leren herkennen en benoemen. Een ander belangrijk onderdeel van de training, is dat je kind leert om te ontspannen, bijvoorbeeld door te letten op ademhaling. Het basisprincipe van de training is om meer inzicht te geven in de rol van gedachten op gevoelens en gedrag. Kinderen leren welke gedachten helpend zijn om zich minder bang te voelen en welke gedachten hen nog banger maken. Door meer inzicht leert je kind om zelf controle te nemen in het geval van spannende situaties.

De training

De faalangsttraining is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar.

We gaan aan de slag met de volgende onderwerpen:

Wat is faalangst?
Bewustwording van angst.
De vier basisgevoelens (bang, boos, blij en verdrietig) herkennen.
Complimenten geven (ook aan zichzelf).
Verband zien tussen gedachten, gevoelens en gedachten en hoe hiermee om te gaan.
Niet-helpende gedachten omzetten in helpende gedachten.
Assertiviteit: voor zichzelf opkomen.
Leren ontspannen.
Aangeleerde oefeningen toepassen in spannende situaties.

De training wordt gegeven door een psycholoog en/of een psycholoog aan de Emmastraat 13A te Hilversum.

Data, tijden & locatie

Groepje van maximaal 6 kinderen

Voor de start van de training in november, neem contact met ons op voor de data.

Optioneel

Persoonlijk intakegesprek en eindgesprek

Locatie: Emmastraat 13A te Hilversum

Aanwezigheidsplicht

Let op: er geldt een aanwezigheidsplicht. Gezien de training in groepsverband wordt gegeven bouw je een band op met de groep doordat er om de week gepraat en geoefend zal worden over lastige situaties. Aanwezigheid is hierbij van belang. Meer dan 2 keer missen betekent stoppen, gezien er dan teveel informatie gemist wordt door de deelnemer.

Tarief

Faalangsttraining: € 275,-

Prijs is inclusief gesprek met leerkracht. Het cursusmateriaal is deels inbegrepen in de prijs, maar het werkboek ‘Je bibbers de baas, werkboek’ (9789031374328) dien je van tevoren aan te schaffen.

Optioneel intake- en eindgesprek met ouders niet inbegrepen bij de prijs.

Aanmelden

06 22 86 68 81
info@psychologiepraktijkvanbuuren.nl

Per e-mail ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Bij onvoldoende aanmeldingen, zullen we contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

TIJDENS DE TRAINING LEREN KINDEREN OP EEN SPEELSE MANIER OM TE GAAN MET FAALANGST

Klachten

Er zijn veel psychische klachten. Heb jij bijvoorbeeld last van angst, stress, trauma, burn-out, een depressie of moeite met rouwverwerking? Voor elke klacht is een specifieke behandeling. Klik door voor specifieke informatie over klachten, symptomen en behandelingen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >