Denis Vellinga

Start een nieuw hoofdstuk in je levensverhaal
“Elk mens heeft een uniek levensverhaal. Maar in elk levensverhaal komen tegenslagen voor. Ik help je om die tegenslagen niet je leven te laten beheersen.”

Begin met vertrouwen aan het volgende hoofdstuk in je leven

“Soms is het moeilijk om een lastig hoofdstuk in je leven af te sluiten en verder te gaan. Dan is het goed om samen met een deskundige te kijken hoe je zo’n hoofdstuk goed kunt afsluiten en alleen de positieve levenslessen kunt meenemen naar de toekomst.”
Levenservaring als krachtbron

Door schade en schande wijs worden: dat overkomt elk mens. Iedereen krijgt te maken met ingrijpende levensgebeurtenissen die hun sporen trekken. Maar wat als die sporen zo diep zijn dat je er lang last van blijft houden? Dan help ik je om de negatieve gevolgen los te laten en je levenservaring als krachtbron in te zetten. Zo kun je van je tegenslag een levensles maken die je sterker maakt. Dit heb ik zelf ook gedaan en geef ik nu weer graag aan jou mee. En het allerbelangrijkste: zo kun je aan een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen.

Leer jezelf kennen

Weten hoe jij omgaat met levensgebeurtenissen helpt je om meer grip op je leven te krijgen. Vanuit mijn kennis en ervaring leer ik je om verbanden te leggen tussen je gedachten, gevoelens en gedrag. Dat doe ik vooral met gedragstherapie. Zo leer je begrijpen hoe je reageert op moeilijke, vervelende of lastige situaties en welke gedragspatronen bijdragen aan je psychische klachten. Dat inzicht is de eerste en heel belangrijke stap om de vervelende hoofdstukken uit je leven af te gaan sluiten.

Oefening baart kunst

Praten over je gevoelens lucht op en laat je inzien hoe je verstrikt kunt raken in je gedachten en gedrag. Maar om je gedachten en gedrag echt blijvend positief te veranderen moet je ook oefenen en trainen. Je zult merken dat door gerichte oefeningen je klachten afnemen of verdwijnen. Stapje voor stapje ervaar je positief resultaat en bouw je aan positieve ervaringen en je zelfvertrouwen. Dat zorgt dat jij sterker in het leven staat. Sterker nog: ik geef je het gereedschap en inzicht hoe je je in de toekomst met tegenslagen kunt omgaan.

Sla vol vertrouwen de bladzijde om

“Ik help je niet alleen om een vervelend hoofdstuk af te sluiten, maar ook om vol vertrouwen de bladzijde in je levensboek om te slaan.”
Denis Vellinga | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >