Ariane Smit

Leer je kracht optimaal gebruiken
“Leren vertrouwen op je eigen kracht: dat is in een notendop waar ik je bij mag helpen.”

Vertrouw weer op jezelf

Elk mens kent tegenslag in zijn leven. Soms is het lastig om die in je eentje te overwinnen. Dan help ik je om weer te durven vertrouwen op je eigen kracht. Zo leer je je eigen kracht optimaal te gebruiken.

Stimuleren en motiveren

Vaak weet je wel dat je wilt veranderen. Maar soms is het lastig om te bepalen wat je einddoel is en hoe je daar kunt komen. Ik help je helder te krijgen wat je doel is, welke krachten je hebt en hoe je die kunt gebruiken om stapsgewijs je doel te halen. Samen stellen we een duidelijk plan op om bij je einddoel te komen. Je zult merken dat je vertrouwen in jezelf snel zal groeien. En zit het even tegen of vind je het spannend? Dan stimuleer en motiveer ik je. Wat juist zo’n  professionele steuntje in de rug helpt je om een sterker mens te worden.

Vooruitkijken door dingen achter je te laten

Je beseft dat je iets wilt veranderen en dat je daar ondersteuning bij nodig hebt. Ik help je om vooruit te kijken door dingen achter  je te laten. Hoe we dat doen, hangt af van je psychische klachten. Samen onderzoeken we welke behandeling bij jou past én het beste resultaat geeft. Voor het verwerken van traumatische ervaringen kan ik je helpen met EMDR-therapie. Met cognitieve gedragstherapie laat ik je inzien hoe je je gedachten en gedrag positief en duurzaam kunt veranderen. Sowieso houd ik van een positieve aanpak en ben ik een voorstander van positieve psychologie.

Sterker mens worden

Werken aan jezelf is topsport! Het betekent (haalbare) doelen stellen en zoeken naar de juist weg om die doelen te bereiken. Zelf ben ik gewend om zo te werken, omdat ik topniveau schaats. Dat niveau heb ik niet vanzelf bereikt. Ook ik heb obstakels moeten overwinnen en heb tegenslagen gehad. Maar dat heeft wel een sterker mens van me gemaakt. Dat gun ik anderen ook. Daarom vind ik mijn werk als psycholoog zo waardevol.

Ontdek de beste versie van jezelf

“Ik help je om inzicht te krijgen in jouw unieke krachten en hoe je die kunt gebruiken om de beste versie van jezelf te kunnen worden en blijven.”
Ariane Smit | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >