Anouk Heuts

Van valkuil naar krachtbron
" Als je leven tegenzit of een andere wending krijgt, heb je misschien het gevoel dat je de controle kwijtraakt. Weet dan dat er in jouzelf altijd een krachtbron is die je helpt om met onzekerheden in je leven om te gaan.”

HET LEVEN IS NIET ALTIJD MAAKBAAR

Het leven is maakbaar: dat denken heel veel mensen, misschien jij ook wel. Als je hard werkt, dan haal je je doelen wel: die gedachte is wijdverspreid in onze maatschappij. Daarom zoeken we de oorzaak van succes én van falen vaak bij onszelf. Als het niet loopt zoals je wilt of droomt, dan ligt het aan jezelf. Maar klopt dat wel? Soms gebeuren er dingen waar jij niets aan kunt doen of waar je geen grip op hebt. En soms sleep je vervelende dingen uit je verleden mee die je later kunnen opbreken. Als je leven tegenzit of een andere wending krijgt, heb je misschien het gevoel dat je de controle kwijtraakt. Onzekerheid, angst, lusteloosheid of sombere gevoelens steken dan de kop op. De hedendaagse prestatiedruk, keuzestress en de gejaagdheid van het dagelijkse leven geven soms nog extra druk, waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt. Dan is het goed om samen met een professional te kijken hoe jij weer zin en energie krijgt om het leven te leiden dat bij jou past.

GRIP KRIJGEN DOOR LOS TE LATEN

Geen enkele eigenschap is puur goed of slecht. De manier waarop je een eigenschap gebruikt zorgt voor een goed of minder goed effect. In je leven bouw je als vanzelf vaste patronen, gedachtes en gedragingen op. Dat komt omdat je ze je vaak succes hebben gebracht. Maar als je leven verandert, kunnen die positieve eigenschappen een valkuil worden. Je houdt dan, vaak onbewust, te krampachtig vast aan je vertrouwde, veilige gewoonten. Eigenschappen die je eerst zoveel gebracht hebben, zijn dan een valkuil geworden. Je voelt je verloren, onbegrepen en eenzaam. Weet dan dat er in jouzelf altijd een krachtbron is die je helpt om met onzekerheden in je leven om te gaan. Ik help je om te ervaren dat het oké is om de grip op je leven een beetje te verliezen. Met nieuwe inzichten, praktische tips en duidelijke oefeningen vind je je eigen krachtbron, en daarmee je energie en motivatie, weer terug.

LEER JEZELF KENNEN

Elk mens heeft specifieke eigenschappen, gewoontes en patronen. Inzicht in hoe jouw gedachten en gevoelens je gedrag sturen, zorgt dat je begrijpt waarom je je zo voelt en gedraagt. Ik help je daar stap voor stap bij. Weten wie je bent, waarom je op een bepaalde manier reageert en wat jouw sterke verlangens, wensen én eigenschappen zijn, vormen de basis om je energie en motivatie te hervinden. Samen focussen we op wat je energie geeft, wat goed gaat en waar je goed in bent. Met praktische oefeningen leer je om deze positieve dingen te versterken. Die oefeningen zijn voor iedereen anders. Logisch, want elk mens is anders! Maar het resultaat is wél altijd hetzelfde: je ontdekt wat jouw levenskracht is en hoe je die kunt gebruiken om grip op je leven te krijgen en houden, óók als het je even niet voor de wind gaat!

VAAR JE EIGEN KOERS

“Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van je zeilen! Als je weet wat jouw unieke levenskracht is, kun je die gebruiken om grip op je leven te krijgen en houden, óók als het je even niet voor de wind gaat!”
Anouk Heuts | Psycholoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >