Annemijcke Coppes

Orthopedagoog | Met vragen en zorgen over de ontwikkeling van je kind, kun je bij mij terecht
“Kijken naar wat een kind nodig heeft om een stap verder te komen.”

KINDERONTWIKKELING

Een orthopedagoog heeft als taak om kinderen en opvoeders te begeleiden en te ondersteunen.

Wellicht zijn beroepen als kindercoach en kinderpsycholoog bekender dan het beroep van een orthopedagoog. Een orthopedagoog houdt zich bezig met kinderontwikkeling, zoals de sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoedvraagstukken of schoolproblematiek. Wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling van een kind of zich moeilijkheden voordoen, kan de hulp van een orthopedagoog in worden geschakeld. Daarbij kan zowel worden gedacht aan het doen van onderzoek – zoals het uitvoeren van een intelligentieonderzoek – als aan behandeling, zoals een weerbaarheidstraining. Om orthopedagoog te worden, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Allereerst heb ik de universitaire bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen gedaan. Nadat ik deze opleiding heb afgerond, heb ik de bijbehorende masteropleiding gedaan met een stage binnen het speciaal basisonderwijs. Tijdens dezelfde studieperiode heb ik de opleiding tot leraar basisonderwijs gedaan (pabo). Zodoende ben ik ook bevoegd om les te geven binnen het basisonderwijs. Met zorgen over de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind of zorgen over de schoolontwikkeling, kun je bij mij terecht.

OPRECHTE BELANGSTELLING

Als orthopedagoog wil ik kinderen verder helpen die extra hulp kunnen gebruiken. Ik hecht waarde aan de inbreng van alle betrokkenen. Vaak hebben kinderen eigen vragen en ik luister daar graag naar. Daarnaast kennen ouders hun eigen kind het best en deze informatie is voor mij waardevol. De begeleiding stem ik af op de vragen die jullie hebben. Een goede samenwerking staat voor mij centraal, zodat we samen kunnen werken in het belang van het kind. Voor veel kinderen is het in het begin spannend om begeleiding te krijgen. Met mijn positieve instelling, inlevingsvermogen en een lach op mijn gezicht weet ik kinderen op hun gemak te stellen. Door te luisteren en vragen te stellen hoop ik je beter te leren kennen en begrijpen. Er is bij mij ruimte voor jouw zorgen en ik wil je graag verder helpen. Naast mijn ervaring als orthopedagoog en leerkracht basisonderwijs, heb ik als au pair in het buitenland gewerkt en kom ik uit een grote familie. Deze waardevolle levenservaringen helpen mij om beter te begrijpen wat er bij de dagelijkse zorg van kinderen komt kijken.

“Wat jij te vertellen hebt, vind ik belangrijk.”

Er is bij mij ruimte voor jouw vragen en ik wil je graag verder helpen.
Annemijcke Coppes | Orthopedagoog

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >