Annelies Romers

Psycholoog in opleiding
“Ik wil anderen begrijpen en helpen. Praten over je problemen is de eerste stap om ze op te lossen."

Licht brengen

“Alles wat je aan het licht brengt, brengt licht,” zegt mijn moeder altijd. Praten over je problemen is volgens mij de eerste stap om ze op te lossen.

Dat is best spannend en dat begrijp ik helemaal. Maar je staat er niet alleen voor!

Ik wil je graag begrijpen en helpen. Want voor mij is er niks mooier dan een goed gesprek met een ander. Gewoon: omdat ik van mensen houd en meer over ze wil leren. Doordat ik het gedrag van mensen heb leren begrijpen, kan ik ze ook vooruit helpen. Juist daarom koos ik voor de opleiding sociale psychologie. De kennis van deze opleiding pas ik graag in de praktijk toe. Want ik ben vooral iemand die ook de handen uit de mouwen wil steken. Daarom kies ik altijd voor een praktische aanpak. Door met jou te praten over wat je dwars zit of wat je wilt veranderen, breng je zelf weer meer licht in je leven.

Mooie reis

Veranderen gaat niet vanzelf. Als fervent reiziger, zie ik het als een reis die je samen met mij gaat maken. Jij bepaalt de eindbestemming en de route. Ik ben je reisgids en help je met praktisch tips en oefeningen. Stap voor stap gaan we in jouw tempo aan de slag..

Eerst bespreken waar je last van hebt of wat je wilt veranderen. De volgende stap is om zelf te erkennen waar je tegenaan loopt en hoe dat je leven beïnvloedt. Daarna gaan we actief aan de slag om de dingen te veranderen op een manier die bij jou past. Ik vind het steeds weer mooi om zo’n reis met iemand te maken!”

Praktisch en effectief

Het is voor jou best spannend om de stap te zetten om je gedrag of problemen te veranderen. Dat begrijp ik helemaal. Daarom werk ik nauw met je samen. Je staat er dus niet alleen voor! Samen kijken we naar de manier waarop anderen of je gewoonten invloed hebben op je gedachten, gevoelens en gedrag. Als je dat weet, kun je die invloed positief veranderen. Door te begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert, kun je ook leren hoe je anders (of beter) kunt reageren. Weten alleen is niet genoeg. Je moet dat ook oefenen. Daarom geef ik je concrete, effectieve oefeningen.

Zo werken we beetje bij beetje aan het verlichten van je problemen. Ik pak dit altijd praktisch aan, waardoor je al snel de eerste effecten ziet. Dat motiveert je om de volgende stap te zetten en de veranderingen ook vol te houden!

Verlichting van je problemen

Daar werken wij samen aan, stap voor stap.
Annelies Romers | Psycholoog in opleiding

De inlooppsycholoog

Heb je een probleem, vraag of hulp nodig? Maar weet je niet of een psycholoog iets voor je kan betekenen en of je een klik hebt met de psycholoog? Onze visie is dat iedereen een probleem gratis moet kunnen voorleggen bij de juiste hulpverlener zonder dat direct de meter begint te lopen.
Lees verder >

Werkwijze

Jij staat centraal. We beginnen met een kennismaking en intake om vervolgens tot een diagnose en behandeldoelen te komen. Het is belangrijk dat je voor een psycholoog kiest die je vertrouwt en waar je een ‘klik’ mee hebt. Jij kiest zelf of je door wilt gaan met de behandeling.
Lees verder >

Tarieven

De behandelkosten die gehanteerd worden in onze psychologiepraktijk kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, (gedeeltelijk) achteraf gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Informeer daarvoor bij je eigen zorgverzekering naar de voorwaarden.
Lees verder >